Dolar 32,5797
%0.1
Euro 34,9041
%0.11
Altın 2.437,290
%0.3
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
NATO İzmir Müttefik Hava Komutanlığı törenle kapandı

NATO İzmir Müttefik Hava Komutanlığı törenle kapandı

Faaliyetine 1 Haziran 2013 tarihinde resmî olarak son verilecek NATO İzmir Müttefik Hava Komutanlığı'nın kapanış töreni düzenlendi. NATO'nun güney ve kuzey bölgelerindeki hava görevleri, Almanya Ramstein'de faaliyet gösteren tek bir komutanlık...

  • Ege Postası
  • 22.05.2013 - 14:03
Faaliyetine 1 Haziran 2013 tarihinde resmî olarak son verilecek NATO İzmir Müttefik Hava Komutanlığı'nın kapanış töreni düzenlendi. NATO'nun güney ve kuzey bölgelerindeki hava görevleri, Almanya Ramstein'de faaliyet gösteren tek bir komutanlık tarafından üstlenilecek.

2004 yılında faaliyete geçirilen İzmir Müttefik Hava Komutanlığı'nın faaliyetine, NATO'nun yeni bir komuta ve kuvvet yapısını yürürlüğe koyması dolayısıyla son verilecek. Buca ilçesi Şirinyer semtinde bulunan Orgeneral Vecihi Akın Kışlası'nda düzenlenen törene, 12 NATO ülkesi ve sekiz karargahtan ziyaretçilerle NATO Napoli Müttefik Müşterek Kuvvet Komutanı Oramiral Bruce W.Clingan katıldı. İstiklal Marşı ve NATO temasının çalınmasıyla başlayan törende konuşan Clingan, "İzmir'de NATO kuvvetlerine 1952 yılından beri mükemmel bir evsahipliği yapan Türk halkına, ittifakın en derin minnet duygularını iletme fırsatına sahip olduğum için mutluyum. NATO İzmir Müttefik Hava Komutanlığı, ittifakın güvenliğin teminatı olarak vazifesini yerine getirmesinde önderlik etmiş olup kısa bir süre önce icra edilen Unified Protector harekatında Birleşik Kuvvetler Hava Unsur Komutanlığı olarak sergilediği başarı bunun en somut örneğidir." diye konuştu. İstikrarsızlık ve şiddetin, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'nın büyük bölümünü etkilediğini belirten Oramiral Clingan, "Şartların, Türkiye başta olmak üzere NATO üyesi ülkelerin güvenliğini tehdit edebilecek, bölgesel krize yol açabilecek bir adım atılmasında yeterli hale geldiğini görmek için yanıbaşımızdaki Suriye krizine bakmamız yeterli. Bu nedenle geçiş döneminde üstesinden gelinmesi gereken güçlük, gerektiğinde büyük çaplı ve müşterek harekat icra edebilme yeteneğimizi muhafaza etmektir." dedi.

Hava komutanlığı görevini 3,5 yıldır üstlenen Korgeneral Ralph Jodice ise Türkiye'yi ve İzmir'i çok sevdiğini ve özleyeceğini söyledi. Kendilerine gösterilen ilgi ve sıcaklığın Kara Komutanlığı'ndan da esirgenmeyeceğinden emin olduğunu ifade eden Jodice, görev süresince ekipten gelen destekle önemli işlere imza attıklarını belirterek, çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Güvenilir, görev odaklı, profesyonel ve fedakar insanlardan oluşan bir ekiple çalıştığına değinen Korgeneral Jodice, "Ne söyleyebilirim k? Komutanınız olmaktan gurur duyuyorum. Bir aile gibi birbirimizi destekledik. Ben dahil kimse, ekibin diğer üyelerinden önemli olmadı. Buradan gururla ayrılacağız." şeklinde konuştu. Herkese minnettar olduğunu söyleyerek, "Komutan olarak, yerine getirmenizi istediğim bir görev daha var. Bu kışladan ve NATO İzmir Müttefik Hava Komutanlığı'ndan ayrılırken bunu başımız dik, omuzlarımız geride ve San Marco aslanının gururunu, cesaretini ve gücünü taşıyarak yapmalıyız. Hepinize teşekkürler." dedi. Tören, Jodice'in İzmir Hava Unsur Komutanlığı'na ait flamayı kapatmasıyla son buldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.