Dolar 32,5831
%0.33
Euro 34,8031
%0.2
Altın 2.512,900
%1.14
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mumcu Konak’ta  türkülerle anıldı

Mumcu Konak’ta türkülerle anıldı

Konak Belediyesi, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’yukatledilişinin 22’nci yılında düzenlenen konserle andı.

  • Ege Postası
  • 25.01.2015 - 10:51
Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma konserinde Türk Halk Müziği Sanatçısı Özkan Tice ve Grup Telve sahne aldı. 24 Ocak 1993’te evinin önündeki arabasına konulan bombanın patlatılması sonucu suikaste kurban giden Mumcu’nun türkülerle anıldığı gecede Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediye meclis üyeleri ve bürokratlar da davetliler arasında yer aldı.
ACISI HALA YÜREKLERDE
Konser öncesi Uğur Mumcu’nun karanfillerle süslenmiş portresinin bulunduğu sahneye çıkarak kısa bir konuşma yapan Başkan Sema Pekdaş, 22 yıl önce yaşanan kanlı olayın acısının hala taze olduğunu söyledi. Uğur Mumcu’nun Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu zor günleri çok önceden görebilmiş bir aydın olduğuna vurgu yapan Pekdaş, “Bu zamana kadar o kadar çok şey dinledik ki; ama artık zaman dinleme zamanı değil. Zaman hukuksuzluğa, adaletsizliğe, yoksulluğa, her türlü baskıya, zulme karşı dimdik mücadele etme zamanıdır” dedi.
“BORCUMUZ VAR”
Türkiye’de artık faili meçhul cinayetlerin yaşanmamasını dileyen Başkan Pekdaş, “Özgürlük için varız, faili meçhulleri çözmek için geliyoruz, sosyal adalet için, hukuk için geliyoruz, demek zorundayız. Bu bizim Uğur Mumcu’lara olan borcumuzdur. Bu borcumuzu ödemek için hepinizi mücadeleye davet ediyorum” diye konuştu. Türk Halk Müziği Sanatçısı Özkan Tice ve Grup Telve’nin müzikleriyle yürekleri ısıttığı gecede;‘Uğurlar Olsun, Leylim Ley, Başın Öne Eğilmesin, Güneş Topla Benim İçin’ gibi birbirinden değerli türküler seslendirildi. Anma gecesine katılan davetliler de sık sık sahnedeki sanatçılara eşlik ederek, Uğur Mumcu’yu katledilişinin 22’nci yılında türkülerle andı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.