Dolar 32,5901
%0.36
Euro 34,8646
%0.38
Altın 2.502,700
%0.73
Bist-100 9.684,00
%1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muhteşem final

Muhteşem final

İzmir'de çeşitli noktalarında büyük coşku ile başlayan cumhuriyetin 91’inci yıldönümü kutlamaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayı ve “Cumhuriyete Saygı Yürüyüşü” Karaman'da yaşanan maden faciası nedeniyle Edip Akbayram konseri ve havai fişek gösterileri iptal edilirken, Gündoğdu Meydanı’nda binlerce İzmirliye seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Biz İzmir'den, Türkiye'nin en aydınlık kentinden Anadolu'ya bir ayna tutacağız ve tüm Anadolu'yu aydınlatacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 30.10.2014 - 01:27
 ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan Fener Alayı'na, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Ali Engin ve İl Yönetim Kurulu, CHP İzmir Milletvekilleri,  ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, çeşitli sivil toplum örgütleri ve derneklerin temsilcileri ile çok sayıda İzmirli katıldı.

“CUMHURİYET DEMEK AYDINLANMA DEMEKTİR”
Gündoğdu Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından sahneye çıkarak İzmirlileri selamlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karaman'da yaşanan maden kazası ve Diyarbakır’dan gelen şehit haberi nedeniyle kutlamaların buruk geçtiğini belirterek, “Türkiye’nin en aydınlık kentinde, cumhuriyete en çok sahip çıkan kentte yaşıyoruz. Cumhuriyet adalet demektir. Cumhuriyet aydınlanma demektir. Cumhuriyet kalkınma demektir. Cumhuriyet Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmak demektir. Cumhuriyet laik Türkiye’den yana olmak demektir. Cumhuriyet Kemalist düşüncenin neferi, askeri olmak demektir” diye konuştu.


 “ANADOLU’YA AYNA TUTACAĞIZ”

Konuşması “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ve “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları ile kesilen Kocaoğlu,  “Biz İzmir’den, Türkiye’nin en aydınlık kentinden Anadolu’ya bir ayna tutacağız ve tüm Anadolu’yu aydınlatacağız. İzmir ilk kurşunu attığı gibi, 9 Eylül’de ülkenin kuruluş ve kurtuluşunu bu kentte ulu önderimizin liderliğinde gerçekleştirdiği gibi yine aydınlık İzmirliler bunu tekrarlayacaktır. İzmir, cumhuriyetine, değerlerine Atatürk’üne, onun mücadele arkadaşlarına sahip çıkacaktır. İzmir her cumhuriyet bayramında, her 9 Eylül’de, 23 Nisan’da, 19 Mayıs’ta varlığını, bağımsızlığını borçlu olduğu Ulu Önder’ine sahip çıkıyor.Bugün sahip çıkıyor, yarın da sahip çıkacak. Sizler, Türkiye’nin aydınlık insanları var olduğu müddetçe Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır. Ne mutlu Mustafa Kemal Atatürk gibi kahraman lideri olanlara, ne mutlu Türk’üm diyene” diyerek kutlamalara katılan İzmirlilere seslendi.

ATATÜRK İZMİRLİLERİ SELAMLADI
Binlerce İzmirlinin buluştuğu kutlamaların son ayağında Atatürk'ün hayatından kesitlerin yer aldığı sulu ışık gösterisiyle sona erdi. Geçtiğimiz yıl Konak Belediyesi tarafından bir benzeri yapılan gösteride Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün denizde temsili bir silüeti gözükürken, gösteri kalabalıktan büyük bir coşku ve alkışlarla karşılık buldu. 
     

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.