Dolar 32,3754
%0.18
Euro 34,9999
%-0.19
Altın 2.325,980
%0.24
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muhtarlar maratonunda ilk tur tamamlandı

Muhtarlar maratonunda ilk tur tamamlandı

Karabağlar Belediyesi’nin ilk kez başlattığı “Bölgesel Muhtarlar Toplantısı”nın ilk turu tamamlandı. 480 bin nüfuslu ilçe 6 bölgeye ayrıldı. Başkan Selvitopu ve ekibi 3 haftada 6 ayrı toplantı gerçekleştirdi. Toplantılara katılan 55 mahalle muhtarı sorunları belediye yetkililerine bire bir iletme fırsatı buldu. Belediyenin başlattığı bu uygulama muhtarlardan tam not alırken, toplantıların 3 ayda bir tekrarlanması kararı alındı. Muhtarlar için “elimiz, gözümüz, kulağımız” diyen Başkan Selvitopu sorunların çözümü konusunda gereken çalışmayı başlatacaklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 22.07.2014 - 09:10
İZMİR-Karabağlar Belediyesi, ilçedeki muhtarlarla daha güçlü iletişim kurmak ve sorunları en aza indirmek amacıyla başlattığı bölgesel muhtarlar toplantılarının ilk turu sona erdi. 6 bölgeye ayrılan ve her bölgede ortalama 10'a yakın muhtarla görüşen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, başkan yardımcıları ve birim müdürleri sorunları tek tek not alarak çözümü için hemen start verdi.
 
Muhtarlar uygulamadan memnun
Toplantılarda muhtarlar mahallelerinde en çok sokak hayvanları, ilaçlama, fen işleri çalışmaları, çöp konteynerlerinin değişmesi gibi konularda belediyeden destek istediler.  İlk kez böyle bir uygulama ile karşılaştıklarını ifade eden muhtarlar, bu tür toplantıları çok yararlı bulduklarını belirterek Başkan Selvitopu ve ekibine teşekkür ettiler. Mahalle muhtarları ayrıca, Başkan Selvitopu'nu geçmiş dönemlerden bu yana tanıdıklarını ifade ederek, “Karabağlar Belediyesi’nin başlattığı bu uygulamayı son derece faydalı buluyoruz. Halkla el ele veren, muhtarlarıyla iç içe olan bir başkan ve ekibiyle çalışmak bizim için de bir şans. Bu dayanışma Karabağlar’a en iyi hizmeti verme noktasında bizleri başarıya götürür. Ayrıca belediye-muhtarlar arasında kurulan bu güçlü iletişimin sürmesini istiyoruz ve periyodik olarak toplantıların devam etmesini diliyoruz.”değerlendirmesinde bulundular.
 
Toplantılar 5 yıl boyunca devam edecek
Her toplantıya ayrı bir önem veren ve muhtarların sorunlarını tek tek not alan Başkan Selvitopu, bu toplantıların amacının kenti daha düzenli, daha yaşanabilir, insanların rahat yaşayabileceği bir hale getirmek için görüş alışverişinde bulunmak olarak değerlendirdi. Bu amacı gerçekleştirirken ilçedeki muhtarların da buna ciddi destek sağlayacağına inandığını belirten Başkan Selvitopu şunları söyledi: “Bu toplantıları periyodik olarak yapmayı planlıyoruz. Burada sorunları tespit ederek, diğer toplantıda hangisinin çözümlenip çözümlenmediğine bakacağız. Bir sorun gündeme geldiğinde onun üzerine yatılması söz konusu olmayacak. Mutlaka nasıl yaptık,  neden yapamadık onun değerlendirmesini yapacağız. Bu sayede işleri takip edeceğiz. Belediye olarak biz de kendimizi test edeceğiz. Mahalle sorunlarıyla ilgili neler var,  neler yok tek tek not alacağız. Daha sonraki toplantıya kadar bunları çözmeye çalışacağız.” dedi
 
Herkese eşit hizmet anlayışı
Belediyelerle ilgili sorunlar olduğunda bu sorunların sistem içerisinde rutin olarak halledilmesi gerektiğinin altını çizen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu herkese eşit hizmet etme anlayışında olduklarını ifade etti. Selvitopu, ““Bir sorun varsa adama göre ayrım yapmamız mümkün değil. Herkese eşit hizmet vermek zorundayız. Bundan sonraki süreçte de sıkıntıları bize intikal ettirin. Çözümü buradaki arkadaşlarımız üretemiyorsa bir üste, eğer olmazsa bana kadar gelsin. Çare arayalım, çözüm bulalım. Anlayışımız budur.” dedi
 
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.