Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muhalifler bildirge açıklayacak

Muhalifler bildirge açıklayacak

CHP’li muhaliflerin Ankara’da gerçekleştirdiği ve İzmir’den birçok ismin de katıldığı toplantının ardından bugün gün içinde açıklayacağı sonuç bildirgesinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yeniden kurultayı toplaması çağrısı yapacağı, bunun olmaması durumunda Tüzük Kurultayı’nın yapılmasının isteneceği, sorun ve tartışma yaratan tüm maddelerin bir masa etrafında konuşularak uzlaşı yönünde karar çıkmasının isteneceği kaydedildi. Bildirgede bunların yapılmaması durumunda yerel seçimlerde ortaya çıkacak olumsuz sonuçların sorumlusunun genel başkan ve genel merkez yöneticileri olacağının vurgulanacağı belirtildi. Muhalifler bildirge açıklayacak

  • Ege Postası
  • 13.08.2018 - 10:43

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP’de parti içi muhaliflerin, genel merkez yetkililerinin seçimli olağanüstü kurultaya gidilmesi için topladığı imzaların yeterli orana ulaşmadığı ve kurultaya gidilmeyeceği yönünde açıklaması yapmasının ardından Ankara’da dün yaptığı zirvenin ardından bugün gün içinde bir sonuç bildirgesi açıklaması bekleniyor.

Olağanüstü kurultay talepleri reddedilen CHP’li muhaliflerin Tüzük Kurultayı toplanması yoluyla yerel seçimlerdeki belediye başkan adaylarının ön seçimle belirlenmesi, olağanüstü kurultay toplanması için yeterli imza sayısının Siyasi Partiler Yasası’nda olduğu gibi beşte bir oranına indirilmesinin sağlanması gerektiğini konuştu.

OLAĞANÜSTÜ YOKSA TÜZÜK KURULTAYI YAPILSIN

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP PM eski üye ve İzmir eski Milletvekili Alaattin Yüksel, CHP İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, CHP Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar gibi isimlerin de katıldığı toplantının ardından bugün gün içinde açıklanması beklenen bildirgede, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na olağanüstü kurultayı toplaması, değilse Tüzük Kurultayı’nın yapılması yönünde bir çağrı yapacağı kaydediliyor.

BİR MASA ETRAFINDA KONUŞULSUN VE UZLAŞILSIN YOKSA... 

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik koşullar ve baskın erken seçim ihtimallerinin de masaya yatırıldığı zirveden sonra yapılacak açıklamada, bir masa etrafında toplanarak kriz yaratan tüm maddelerin konuşularak bir uzlaşmaya varılması ve yerel seçim çalışmalarına odaklanılması çağrısı yapılacağı belirtiliyor. Bildirgede, bütün bunların yapılmaması durumunda partide oluşabilecek ikili yapı nedeniyle yerel seçimlerde ortaya çıkacak olumsuz bir sonucun sorumlusunun genel başkan ve genel merkez yetkililerinin olacağının vurgulanacağı dile getiriliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.