Dolar 32,5185
%-0.09
Euro 34,7960
%-0.2
Altın 2.421,520
%-0.35
Bist-100 9.720,00
%0.78

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Moroğlu, gönüllü örgütlenmesini anlattı

Moroğlu, gönüllü örgütlenmesini anlattı

CHP İzmir, partiye üye olmayan ancak seçim döneminde parti adına çalışmak ve kent yönetimine katkıda bulunmak isteyen vatandaşları İzmir Gönüllüleri adı altında örgütlemeye başladı. Gönüllülerin koordinasyonu için merkez kurulurken, gönüllülerin örgütlenmesi ve merkezin kurulmasına öncülük eden CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İzmir Gönüllüler Hareketinin oluşumu, amacı ve hedefi hakkında bilgi verdi. Moroğlu, sloganlarının “ülkene ve kentine sahip çık” ile “ İzmirli isterse her şeyi yapar.İzmirli Türkiye’ye ışık tutacak” olduğunu söyledi.Moroğlu 50 bin gönüllüyü hedeflediklerini ifade etti.

  • Ege Postası
  • 06.01.2014 - 10:53
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir’de yerel seçim hazırlıklarını hızlandıran CHP, seçim sürecinde parti adına çalışmak isteyen gönüllüleri tek çatı altında toplamaya başladı. Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki Kristal İş Merkezinin zemin katında faaliyete geçen gönüllü merkezinde, sosyal medya, multi medya, call center (çağrı merkezi) ekipleri görev yapacak. Alan ekibi ise kapı kapı dolaşıp destek isteyecek.Gönüllü ordusunun başında İl eski Yöneticisi Yekta Varnalı görev yapacak. Gönüllülerin örgütlenmesi ve merkezin kurulmasına öncülük eden isim CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu…Parti de Genel Başkan Yardımcılığı yaparken ülke genelindeki gönüllü örgütlenmesinden sorumlu olan İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel de örgütlenmeye ve kurulan merkeze destek veriyor.

KENT YÖNETİMİNE KATKI SAĞLAYACAK

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İzmir gönüllüler hareketinin oluşumu, amacı ve hedefi hakkında bilgi verdi.
Hem yerel seçimlerde hem de bir yıl sonraki genel seçimlerde sahada aktif bir gönüllü örgütlenmesinin startını verdiklerini belirten Moroğlu, “İnsanlar kent yönetiminde katkıda bulunmak istiyor. Siyasi partiye üye olamayan ve üye olmak istemeyen vatandaşlarımız var. Bu yurttaşlarımızı örgütleyip yönetime katmak istedik. Sadece seçim açısından önemli değil. Esas olan kent yönetimine katkı sağlamayı arttırmak. Seçim çalışmalarında da maksimum yararlanacağız” dedi.


HEDEF 50 BİN
2011 genel seçimlerinde İzmir’de 5 bin gönüllünün çalıştığını belirten Moroğlu, şöyle devam etti, “ Şimdi İzmir’de 50 bin gönüllüyü hedefliyoruz.İzmir’de mümkün… Bu gönüllülerin hepsini caddede göremezsin, afiş asarken göremezsin… Yüz farklı alanda çalışacaklar. Benim kampanyamda parti dışından 750 kişi çalışmıştı. Üstelik alanda sadece…Öyle işler yaptık ki gecekonduda çatı bile tamir ettik”

2009 VE 2011’DEN AVANTAJLIYIZ

İzmir’in yaşam biçimine katkı sunmak isteyen gönüllü sayısının çok fazla olduğunu söyleyen Moroğlu, “Bizim yaptığımız kolaylaştırıcı bir rol ve bu gönüllüleri en verimli olacakları alanlara yöneltmek.Bilişim olanaklarından da faydalanacağız. 2009 ve 2011 seçimlerindeki gönüllü örgütlenmesinden daha avantajlıyız. Çünkü sosyal medya, multi medya, call center (çağrı merkezi) ekiplerimiz var” dedi.


EĞİTİM SONRASI SAHAYA

Her ilçenin nüfus sayısına, yüz ölçümüne demografik yapısına göre gönüllü grubunun sayısını belirleyeceklerini söyleyen Moroğlu, gönüllülerin eğitim almalarının ardından Şubat itibariyle alanda çalışmaya başlayacaklarını söyledi. Moroğlu, “ Gönüllü alan ekibi, partililerle birlikte aynı anda alanda olacaklar. Ayrı ayrı çalışacaklar ama hedef aynı olacak.Uyumlu çalışılacak” dedi.

SLOGAN HAZIR!
Moroğlu, İzmir gönüllüler hareketinin sloganlarının “ülkene ve kentine sahip çık” ile “ İzmirli isterse her şeyi yapar.İzmirli Türkiye’ye ışık tutacak” olduğunu söyledi. Moroğlu, İzmir Gönüllüler Merkezi’nin İl Başkanlığı’nın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bilgisi ve onayıyla kurulduğunu söyledi.

İKİ AYRI DAİRE

Gönüllü Merkezi, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde Kristal İş Merkezi’nin zemin katında iki ayrı daireden oluşuyor. İlk bölümde call center ekibi, sosyal medya ekibi, multi medya ekibi ve ekiplerin başındaki koordinatörler için ayrı ayrı bölmeler yer alıyor. İkinci bölümde ise toplantı salonu mevcut.

UZMANLAR YER ALACAK

Gönüllüler arasında bilişim, hukuk, eğitim konularında uzman partililer ve akademisyenlerin yanı sıra kadın ve gençler de yer alacak. Alan ekibi sahada partinin propagandasını yapacak, kente kazandırılması düşünülen projeleri seçmenle buluşturacak. Call Center ekibi ise gönüllüler arasında iletişimi sağlayacak, çağrı yapan birimlerin taleplerini alıp ilgili diğer birimlere iletecek. Sosyal medya ekibi projelerin internet aracılığıyla vatandaşla buluşmasını sağlayacak. Multi medya ekibi ise görseller hazırlayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.