Dolar 32,3591
%0.13
Euro 35,0198
%-0.13
Altın 2.325,670
%0.23
Bist-100 9,13
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Moroğlu: Ekonomik kriz AKP”yi tarihe gömecek

Moroğlu: Ekonomik kriz AKP”yi tarihe gömecek

CHP İZMİR Milletvekili ve İzmir 2. Bölge 63 sıra numaralı milletvekili aday adayı Mustafa Moroğlu uzun zamandır yaşanan ve son aylarda derinleşen ekonomik krizin iktidarda derin çatlaklar yaratmaya başladığını söyledi. Moroğlu son olarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında yaşanan kavganın bu sürecin son örneği olduğunu belirterek,”2002”deki ekonomik kriz de o zamanki koalisyon hükümetinin dağılmasına yol atmıştı. Son günlerde yaşanan bu süreci de iyi değerlendirmemiz gerekiyor”dedi. CHP'li Moroğlu'ndan kriz çıkışı

  • Ege Postası
  • 26.03.2015 - 12:58
Menemen Ulukent Kent-2”de partililer ve vatandaşlarla bir araya gelen CHP İzmir Milletvekili Moroğlu AKP”nin İç Güvenlik Paketi”nden söz ederken şöyle konuştu:

“AKP iktidarı uzun bir zamandan beri terörizme karşı hazırladığını iddia ettiği İç Güvenlik Paketi”ni TBMM”den geçirip yasalaştırmak için uğraşıyor.  İç Güvenlik Paketi teröristlere karşı değil aslında AKP”ye hizmet etmeyen herkese karşı. İşçiye karşı, memura karşı, gençliğe karşı, emekliye karşı. İç Güvenlik Paketi”nin aslında ne olduğunu halka anlatabilmemiz için çok iyi bilmemiz gerekiyor.”

Ön seçimde TBMM”ye gidecek adayları belirlerken, üyelerin bazı kriterlere özellikle dikkat etmeleri gerektiğini belirten Moroğlu şunları söyledi:

“Sizi temsil edecek vekilinizi seçerken İzmir”de yaşayıp yaşamadığına bakın, mutlaka İzmir”de yaşıyor olmalı. 1924 yılında Atatürk”ün yayınladığı genelgede ifade ettiği gibi, aynen partinin lideri gibi konuşan, aynı dili konuşan, nerede nasıl konuşulacağını bilen, memura, işçiye, köylüye nasıl hitap edebileceğini bilen milletvekillerini gönderin TBMM”ye… Sizi temsil edecek kişiler parti programını çok iyi bilmeli ve anlatabilmeli, parti disiplinine sadık kalmalı. Kendisini değil parti programını anlatmalı. Herkesi eşit gören ve daha çok özgürlüklerden yana olan adayı Ankara”ya gönderin. Adayınızı seçerken dinine, mezhebine, size olan yakınlığına değil ülkeye iyi hizmet edip edemeyeceğine bakın. Milletvekili seçilemeyince partisine küsen adaylar değil her zaman partisi için mücadele edeceğine inandıklarınızı seçin.”


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.