Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mor balonlar bu kez uçmadı

Mor balonlar bu kez uçmadı

İzmir Büyük Şenir Belediyesi İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi, Konak Belediyesi Kadın Meclisi ve tüm ilçe kent konseyleri Kadın meclisleri 25 Kasım "KadınaYönelik Şiddet Günü'nde bir araya geldi.

  • Ege Postası
  • 25.11.2014 - 13:00
Konak Meydanın'da ellerinde kadın cinayetlerine kurbban gidenlerin isimlerinin yazıldığı mor balonları taşıyan kadınlar "Cenneti Şimdi İstiyoruz", "Sessiz Kalma Suça Ortak Olma", "Kadın Cinayetleri Dursun", dövizleri taşıyarak slogan attı. Kadınlar çevre kirliliği yaratmamak için ellerindeki balonları havaya uçurmadı.

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Seyhan Aydın, bir açıklama yaparak ayrımcılık ve şiddete karşı vatandaşları kadın dayanışmasına çağırarak, "Kanunda yapılan düzenleme ile taciz suç olmaktan çıkarılıyor, erkekten gelen şiddet devlet tarafından meşrulaştırılıyor. Kadın cinayetlerinde erkekler hafifletici cezalarla ödüllendiriliyor. Kadınlar üzerindeki erkek devlet şiddeti hiç durmadan artıyor. Tüm kadınları, güçlerini birleştirmeye, ayrımcılığa, kadın yoksulluğuna, yoksunluğuna, yok sayılmaya karşı sesimizi yükseltmeye ve birleşik kadın mücadelesini örmeye çağırıyoruz" dedi. Aydın, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi ile tüm ilçe kadın meclisleri olarak güçlerini birleştireceklerini de vurguladı.  (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.