Dolar 32,3695
%0.16
Euro 34,9596
%-0.3
Altın 2.325,370
%0.21
Bist-100 9,13
%0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Modaya AK Partili Doğan da uydu: Arapça tabela!

Modaya AK Partili Doğan da uydu: Arapça tabela!

AK Parti’li meclis üyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekilliği görevini üstlenen Bilal Doğan da Basmane’de devam eden Suriyeli modasına ayak uydurdu. Çankaya’da kendisine ait döviz bürosunun camlarına ve kapısına Arapça tabelalar asan Doğan, kente gelen Suriyeli sığınmacılara iş yerinin kapısını açtı. Modaya AK Partili Doğan da uydu

  • Ege Postası
  • 28.08.2015 - 15:35
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta Basmane ve çevresinde devam eden mülteci akını semtin kimliğini de köklü biçimde değiştirmeye devam ediyor. Tarihi semtin sokakları adeta “Küçük Suriye”yi andırırken, artan mültecilerin sayısıyla birlikte Basmane’nin dokusu ve ekonomik yapısı da büyük değişikliğe uğradı.
 
 AK PARTİ’Lİ DOĞAN DA RÜZGARA UYDU
Basmane ve Çankaya’da yer alan çok sayıda işyeri dükkanlarının camlarına astıkları Arapça yazılar ve levhalarla kente gelen Suriyeli mültecileri çekmek için birbirleri ile yarışırken, son dönemde esnafın söz konusu rekabeti İzmir’de Suriye’yi aratmayan manzaraları da beraberinde getirdi. Rekabet sonrası esnafın yarattığı Arapça levha yarışına döviz büroları da katılırken, kentin ekonomik dengeleri de bir anda değişime uğradı.
 

ARAPÇA TABELA ASTI, SURİYELİLER AKIN ETTİ
Yerliden fazla yabancı ülke vatandaşlarının ve büyük oranda Suriyeli sığınmacıların para alışverişi için uğrak noktası haline gelen döviz büroları adeta birbirleri ile yarışırken, Suriyelilerin çoğunlukla Euro alışverişi yaptıkları yerlere bir yenisi daha ekledi. İzmir’in köklü ve en eski döviz bürolarından Çankaya’da yer alan ve AK Parti’li meclis üyesi ve ekonomist Bilal Doğan’ın da sahibi olduğu Odak Döviz de mültecilerle birlikte yeni rüzgara ayak uydurdu. Doğan’ın kendisine ait iş yerinin iki ayrı cephesine geçtiğimiz hafta yaptırdığı LED panolar ve levhalardaki Arapça yazılar dikkat çekerken, Basmane’de yoğunlaşan mültecilerin yavaş yavaş Çankaya’daki döviz bürosunu da tercih etmeye başladığı gözlendi. Söz konusu değişiklikle birlikte Suriyeli mültecilerin döviz bozdurduğu Doğan’a ait iş yerinde başlayan yoğunluk ise dikkat çekti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.