Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Modası geçmeyen kehribar tesbihler

Modası geçmeyen kehribar tesbihler

Tesbihler çok eski yıllara dayanmakta olup ülkemizde dini bir nitelik taşıyan dini bir sembol haline gelmiştir. Yıllar boyu büyük üstatların ve paşaların ellerinden düşürmedikleri önemli bir aksesuardır kehribar tesbihler.

  • Ege Postası
  • 20.01.2017 - 19:39

Kehribar tesbihin kullanımı önemli kişiler tarafından olduğu için kehribar ustaları özenli bir işçilik ve tasarımlar yapmaktaydı. Tesbihlerin en üst kademesin de tesbihlerin en önemlisidir kehribar tesbihler.

Kehribar Taşının Bilinmedik Özellikleri ve İnsan Sağlığına Yararları

Kehribarın kendine has kırmızımsı donuk sarı hakimiyetli rengi kehribarı özelleştiren bir yapısıdır. Üstelik fosilleşmiş ağaç reçinesinden yapılıyor olması da içerisin de barındırmış olduğu doğal fosilleşmiş halde ki böcekleri, arılar ve sinekler gibi şeyleri içerisinde barındırmış olması da kehribar taşlarını önemli bir konumda tutmaktadır. Kehribarın nadir bulunan bir diğer rengi ise sahip olmuş olduğu mavi renktir. 

Kehribarın tesbihlerin gözbebeği olmasının yanı sıra en önemli hususlardan bir diğeri ise insan sağlığına olan birden fazla yararlarıdır. Özellikle astım, bronşit gibi solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir. Üstelik kehribarın sindirim sistemini düzenlediği ve daha sağlıklı çalıştırdığı da konuyla ilgili uzmanlar tarafından doğrulanmıştır. 

yapımı kullanımının yanı sıra çeşitli birçok süs eşyası yapımında da kullanılmaktadır. Kehribarın insan vücuduna sağladığı faydaları ise kehribar ile yapılmış olan tesbih veya süs eşyalarıyla temas halinde faydası dokunmaktadır. 

 

Tesbihlerin Şahı Kehribar Tesbihler Nasıl Yapılır

Peki gelelim bir çok marifeti içerisinde bulunduran kehribar tesbihlerin nasıl yapıldığına. 

Öncelikle ufak taneciklere sahip kehribar taşları zımparalanarak oval bir görünüme kavuşturulur. Kehribar ustalarının yetenekli elleri ile belirlenen ölçülere göre ayarlanır göz kararı ile birbirlerine denk gelecek şekilde zımparalanır. Öteki yandan da ipe dizim işlemi için hazırlıklar başlar. Kehribar taşlarının ipe dizimi esnasında dini bir anlam taşımasından dolayı 33 adet kehribar taşı iplere geçirilerek takılır. Fakat bu sırada her 11 kehribar taşından sonra bir ayırıcı görevi üstlenmesi için farklı bir taş veya desen yerleştirilir. 

Tesbihlerin Olmazsa Olmazı İmame ve Kehribar Tesbih Modelleri

 

Bir diğer ve son adım olan imamenin yapımı için hazırlar başlar. Tesbihin en uzun parçasıdır ve tesbihin en sonun da yer alır. İmameler tesbihlere takıldığı andan itibaren tesbihlerin havasını değiştirmekte ve olduğundan daha iyi bir görünüme sahip olabilmesi için en önemli aksesuar niteliğindedir. Birçok tasarımı kaldırabilen ve birçok farklı tasarımı bulunan imameler göz alıcı bir güzelliğe sahip olabilmesinden dolayı özel bir parlatma işlemi gerçekleştirilir. Ardından tüm kehribar taşları da parlatılır ve tesbih yapım işlemi sona erer. 

Kehribar tesbihler çok kullanımı ve kehribar tesbihlerin tesbihler sınıflandırılmasın da en üst kademe de bulunmasından dolayı tesbih ailesinde oldukça popülerdir. Bu nedenle hiçbir zaman modası geçmeyen sıkma kehribar tesbihler, damla kehribar tesbihler ve ateş kehribarlar, kehribar tesbih modelleri içerisinde gruplandırılmaktadır. 

Sizler de kehribar tesbihlere sahip olmak istiyor, doğum günlerinde arkadaşlarınıza hediye olarak tercih etmek istiyor yada koleksiyonlarınıza yeni bir modeli eklemek istiyorsanız web adresinden kehribar tesbih kategorisine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Üstelik oltu tesbih modellerine, gümüş erkek yüzük modellerinde de bu web site aracılığıyla ulaşabilirsiniz. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.