Dolar 32,2622
%-0.04
Euro 35,1197
%0.1
Altın 2.467,850
%0.07
Bist-100 10.320,00
%1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Modacılık mezunu pideci

Modacılık mezunu pideci

AYDIN'da moda tasarımı bölümü mezunu 22 yaşındaki Fadime Önder, işyerlerindeki personel eksikliği nedeniyle zorunlu olarak aile mesleği pideciliğe yöneldi. Yaptığı lezzetler beğenilen Önder, kalbindeki meslek olan modacılığı bir gün yapacağına inandığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 09.11.2015 - 12:40
Adnan Menderes Üniversitesi Söke Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü'nden mezun olan Fadime Önder, sevdiği bu meslek yerine zoraki de olsa pideciliğe yöneldi. Kuyucak'ta pide salonu işleten ailesine yardım eden Önder, ustaların sık sık işi bırakması nedeniyle fırının başına geçti. Birbirinden lezzetli pideler yapan Önder, başarılı da bulundu. İşi öğrenmek zorunda kaldığını belirten Önder, şöyle dedi:

"Ustalar bir hafta çalışıp çekip gidiyorlardı. Durum böyle olunca evin tek çocuğu olarak iş başa düştü. Zaten ustalara yardım ediyordum. Hem işletme sahibi hem çıraktım. Pide yapmayı ustalardan göre göre öğrendim. Gelip görenler şaşırıyor haliyle. 'Sen mi yapacaksın, usta yok mu' diye soranlar oluyor. Ama gelenler memnun, yaptığım pideler beğeniliyor. Yapabildiğim kadar bu işe devam edeceğim." 

HAYALİ MODACI OLMAK 
Pidenin yanında pizza ve kiremitte köfte de yapan Fadime Önder, en büyük hayalinin modacılık yapmak olduğunu belirterek, "İzmir'de modayla ilgili çeşitli kurslara giderek kendimi geliştirdim. Bir gün mutlaka modacılık yapacağım" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.