Dolar 32,3695
%0.16
Euro 34,9596
%-0.3
Altın 2.325,370
%0.21
Bist-100 9,13
%0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mobilyacılardan Sertel'e tam destek

Mobilyacılardan Sertel'e tam destek

CHP Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı İşadamı Bedri Serter İzmir Marangozlar ve Mobilyacılar Odası' nı ziyaret etti. Oda Başkanı Tevfik Özdemir ve yönetim kurulunun hazır bulunduğu ziyarette sektörün ve Karabağlar' ın sorunları ve çözüm yolları konuşuldu.

  • Ege Postası
  • 18.09.2013 - 20:05
İZMİR - Mobilyacılık sektörünün içinden gelen bir meslektaşları olarak bu yola çıktığını belirten Serter, aday olduktan sonra sektörün sorunlarıyla ilgili çalışma grupları oluşturarak organize bir şekilde çözüm yollarının araştıralacağının altını çizdi. Serter sözlerine şöyle konuştu:

"Ben bu fırından çıkan bir arkadaşınızım. Fırından çıkan insan fırının sorunlarını bilir. Sıcağı da bilir, tozu da unu da. Bu bölgenin öncelikli geçim kaynağı mobilya. Bu sektörü öksüz bırakırsanız Karabağlar'ı öksüz bırakırsınız. Yerel yönetimlerle meslektaşlarım arasındaki bağı hep beraber güçlendireceğiz. Karabağlar'ı gerçek anlamda mobilya kenti yapacağız."

Yeşillik Caddesi' ne hak ettikleri kimliği kazandıracaklarını da belirten Serter, önümüzdeki dönemde mobilyacılar için yeni bir sanayi sitesi arazisinin tespitinin bir an önce yapılıp kent kimliğinin buna göre şekillendirilmedi gerekliliğinin de altını çizdi.

SEKTÖRÜ YOK SAYMAK OLMAZ

Sektör ve oda ile ilgili sorunları ve son gelişmeleri aktaran Başkan Tevfik Özdemir de her partinin aday belirleme süreçlerinde etkin rol almak istediklerini vurguladı. Karabağlar' da mesleki ağırlığın mobilyacılarda olduğunu söyleyen Özdemir, partilerin seçime yönelik karar alma süreçlerinde yer almak istediklerini ve kendilerini yok sayan siyasetçilerin büyük hata yapacaklarını da sözlerine ekledi. Sektör olarak şu an en büyük sorunlarının yeni bir sanayi sitesi için kendilerine alan gösterilmemesi olduğunu belirten Özdemir 2-3 sene içinde bu sorunun çözülmemesi durumunda mobilyacıların İzmir' i terk etmek zorunda kalacaklarını kaydetti. Özdemir, sözlerine şöyle devam etti:

YENİ YERİMİZİ BİLMEK İSTİYORUZ

"Toplamda 300 dönümlük bir arazi yeni sanayi sitemizi kurmak için bize yeter. Bu arazi bir arada da olabilir iki ya da üç parça halinde de. Öncelikle İZBAN güzergahında olmasını tercih ederiz. Ancak şimdiye kadar yetkililerden bu konuyla ilgili olumlu bir yaklaşım görmedik. Kentsel dönüşüm sürecinde bu bölgeyi terk edeceğiz. Ancak henüz yeni yerimizi bilmiyoruz. İzmir' in en büyük meslek odalarından biriyiz. Bu sorunu çözmek için ayrılması gereken para bizim sektörümüz için büyük bir para değil. Ancak paradan önce siyasilerin samimi olması gerekiyor."

Son olarak, kendi içlerinden çıkacak bir adayın sonuna kadar yanında olacaklarını vurgulayan Özdemir "Bedri Serter için üzerimize düşen her şeyi yapacağız" dedi.Yeşillik Caddesi üzerinde Karabağlar Karakolu' nun yanında eğitim binalarının temelini atacaklarının müjdesini de veren Özdemir binanın açılış kurdelesini Bedri Serter'in belediye başkanlığı döneminde beraber kesmenin nasip olmasını dilediklerini de sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.