Dolar 32,3631
%-0.36
Euro 34,7833
%-0.07
Altın 2.400,760
%-0.91
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mısır Başkonsolosluğu önünde darbe protestosu

Mısır Başkonsolosluğu önünde darbe protestosu

AK Parti İstanbul Gençlik Kolları üyesi bir grup, Mısır’da ordunun yönetime el koymasını, Mısır’ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanarak protesto etti. Darbeye karşı yapılan protestoya bazı yazarlar ve dernek yöneticileri de...

  • Ege Postası
  • 04.07.2013 - 03:57
AK Parti İstanbul Gençlik Kolları üyesi bir grup, Mısır’da ordunun yönetime el koymasını, Mısır’ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanarak protesto etti. Darbeye karşı yapılan protestoya bazı yazarlar ve dernek yöneticileri de destek verdi.

Mısır’ın Beşiktaş’taki İstanbul Başkonsolosluğu önünde saat 01.30 sıralarında toplanan AK Parti İstanbul Gençlik Kolları’na bağlı yaklaşık 500 kişi, Mısır’da ordunun yönetime el koymasını protesto etti. Darbeye karşı yapılan protesto eylemine Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım ve ÖZGÜRDER Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Türker de destek verdi.

Ellerinde Türk Bayrakları ve ‘’Mısır’da darbeye hayır’’, “Kardeşlik sınır tanımaz” şeklinde pankart ve dövizler açan grup, Mursi lehine sloganlar attı. Grup daha sonra açıklama yaptı. AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Gıyaseddin Gergin, yaptığı açıklamada, bugün dünyanın gözü önünde adeta canlı yayında bir darbeye şahitlik edildiğini söyledi.
Gergin, "Mısır halkının iradesinin üstünde bir güç kabul etmiyoruz. Bu sürecin henüz bitmediğini ve sürecin Mısır halkı lehine sonuçlanacağını umuyoruz. Seçimle gelen yönetimler, yine seçimle gider. Siyasi duruşumuzda vicdanı merkeze alan bizler, bu senaryoya karşı Mısır halkının ve onun liderinin yanındayız" dedi.

DİLİPAK: BU DARBE TÜRKİYE'YE, SURİYE'YE VE GAZZE'YE DE TEHDİTTİR

Açıklamadan önce basın mensuplarının sorularını cevaplayan Abdurrahman Dilipak, “Ümit ederim ki ülkede bir iç savaş yaşanmaz. Bu süreç bir kere daha bazı şeyler üzerinde düşünmemiz için bir fırsat oldu. Biz bugün burada, namlusunu halka dönmüş tanka selam durmayan bir lider ve bir halkı selamlamak için geldik. Mısır'da yaşanan bu darbe girişimi sadece Mısır'a değil, 'kızım sana söylüyorum gelinim sen dinle' kabilinden aynı zamanda Türkiye'ye, Suriye'ye, Gazze'ye yönelik bir tehdittir. İslam coğrafyasında Müslümanların siyasi taleplerine karşı birileri meydan okuma içinde. Hep birlikte bu saldırıya karşı direneceğiz. Teslim olmayacağız. Sonuçta halkın ve Hakk'ın dediği olacak. Kazanacağız." dedi.

YILDIRIM: İSRAİL BUNDAN ÇOK MEMNUN GÖRÜNÜYOR

İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım da Mısır'da halkın iradesine karşı bir darbe girişimi yaşandığını belirtti. Yıldırım, "İsrail bundan çok memnun görünüyor ama bu darbe girişiminin sonucunda Mursi bu girişimi atlatırsa çok daha güçlü olacak ve eğer gerçekten Mursi'ye bir zarar verilirse, gördüğümüz kadarıyla da halk harekete geçecek ve birçok yerde de İsrail karşıtlığı artmış olacak" diye konuştu.

Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Türkmen ise halkın iradesine karşı sürekli bir komplonun söz konusu olduğunu vurgulayarak, "Bu sadece Mısır'da olmadı. Taksim Gezi Parkı olayı da benzerdir. Neticede halkın iradesine, çevreye karşı vesayet sisteminin bir direnişidir bu" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.