Dolar 32,3738
%0.17
Euro 34,9828
%-0.23
Altın 2.326,130
%0.25
Bist-100 9,09
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mimar Sevgi Molva, CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı oldu

Mimar Sevgi Molva, CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı oldu

Karşıyaka Belediyesi'nin geçen dönem ki meclis üyelerinden mimar Sevgi Molva, 7 Haziran'da yapılacak genel seçim için CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı oldu.

  • Ege Postası
  • 28.01.2015 - 15:37
EGE POSTASı - Yıllardır CHP'de siyaset yapan, Karşıyaka Belediye meclis üyeliğinin ardından CHP İzmir İl Yönetimi bünyesinde de Bilim ve Kültür Platformu'nda görev alan Sevgi Molva, aday adaylı kararını Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nda düzenlediği toplantıyla açıkladı. Molva'ya, İlçe Başkanı Mustafa Özuslu ile çok sayıda kadın da destek verdi.

AYDINLIĞA YÜRÜYECEĞİZ
Mimar Sevgi Molva, hükümetin politikaları nedeniyle Türkiye'nin ekonomik ve sosyal alanlarda zor bir dönemden geçtiğini, kadına yönelik şiddetin artığını, kadın-erkek eşitliğininin de geriye götürülmeye çalışıldığını belirterek, ülke ve kent sorunlarına çözüm üretmek için milletvekili aday adayı olduğunu söyledi. Molva, hedefini şöyle anlattı: "İki yol var önümüzde. Ya aydınlık, demokrasi, insan hakları, eşitlik, bilim, kültür, sanattan yana olan yol, ya da bilimden, sanattan uzak olan karanlığa yürüyeceğiz. Biz aydınlığı seçeceğiz. Mimar olarak, her türlü kent ve ülke sorunlarına mimarca eğileceğim. Sorunlarımızı TBMM'ye taşıyarak çözüm üretmek istiyorum. İzmir'in turizm, Ar-Ge, bilgi teknolojileri ve bilim ve sağlık alanlarından gelişimi önceliklidir. Türkiye'de artık güzel günlerin, temiz siyasetin zamanı geldi. Siyaset yeniden yapılacak. Bunun için yola çıkıyorum. Her kesimin desteğiyle birlikte yürüyeceğiz." 

KADINLARIN ADAYLIĞI DAHA ÖNEMLİ
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu da Molva'ya destek vererek, "Sevgi Molva'nın aday adaylığı için cesur kararı ve 'ben varım' tavrı çok önemli. Kadınların adaylığı benim için diğer adaylıklardan daha önemli. Kadınların yer almadığı, katılmadığı hiçbir siyasi eylem başarıya ulaşmaz. Toplumda kadının yerini, katılımını güçlendirecek her adımda kadınların yanında olacağım. Karşıyaka'da 13 bin üyemizin yarıdan fazlası kadın üyedir. Daha fazla kadın ve genç üye istiyorum. Kadınlara, aday belirlemede de daha fazla seçenek ve olanak sunmalıyız" dedi. Toplantıya katılan kadınlar da Molva'ya destek verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.