Dolar 32,5826
%0.13
Euro 34,9991
%0.49
Altın 2.429,410
%0.26
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Milletvekilleriyle proje zirvesi yapacaklar: Başkanlardan Ankara hamlesi

Milletvekilleriyle proje zirvesi yapacaklar: Başkanlardan Ankara hamlesi

İlçe belediyelerine hibe edilen 123 adet iş makinesinin teslim töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hem Büyükşehir Belediyesi, hem de ilçe belediyelerinin Ankara’da onay bekleyen projeleri için dosya hazırladıklarını açıkladı. Başkan Kocaoğlu, hazırlanan çalışma kapsamında İzmir milletvekilleri ile görüşerek, bürokratik süreç nedeniyle tıkanan projelerin önünü açmayı hedeflediklerini dile getirdi. Kocaoğlu onay bekleyen projeler için düğmeye bastı

  • Ege Postası
  • 28.07.2015 - 11:50
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İnciraltı Kent Ormanı’nda gerçekleşen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın yanı sıra, CHP İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, İlçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye bürokratları, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katılım gösterdi. Gerçekleşen törenin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı 30 ilçenin belediye başkanı ve vekillerine araçların anahtarlarını teslim etti. 


 
“İLACIMIZ BİRLİK BERABERLİK”
Törendeki konuşmasına başlarken, son günlerde yaşanan terör olayları ve ardı ardına gelen şehit haberleriyle ilgili yaşadığı üzüntüsünü dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şöyle konuştu: “Maalesef ve maalesef çok sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Askerlerimiz, polislerimiz şehit ediliyor. Bu tür dönemlerin bir tek ilacı var, o da birlik beraberlik. Herkes çalışmasını, siyasetini yapabilir. Herkes seçim arifelerinde bel altı da vurabilir. Ama bugünler birlik beraberlik zamanı, kenetlenme zamanıdır.”


 
YEŞİLE, ÇEVREYE, KENTE YATIRIM
Bütünşehir yasası ile birlikte bağlanan ilçelere yönelik topyekün hizmet hamlesine başladıklarını da aktaran Kocaoğlu şunları aktardı: “Belediyelerimizden gelen talepleri değerlendirerek bir çalışma yaptık ve 123 adet temizlik aracını belediyelerimize dağıtıyoruz. Yeni bağlanan köylerle birlikte yeni çöp konteynırlarına ihtiyaç var. 20 bin adet daha çöp konteynırı alarak bunu da ilçelerimize dağıtıyoruz. Kentin temizliği, kentin yeşili, çevreye yapılan yatırımlar kentin en önemli konusudur. Çevrenin korunması ve sürdürebilirliğin sağlanmasıdır. Bu bilinçle hep birlikte çalışıyoruz. Yeni bağlanan 9 ilçemize daha çok hizmet vereceğiz, altyapı eksiklerini tamamlayacağız. Bunlar uzun süren işler. İlçeler bize bağlandığından itibaren bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
 
BAŞKANLARDAN ANKARA HAMLESİ
Koalisyon ve seçim sonrasında yaşanan siyasi ortamla ilgili yorumlarda bulunmayı da ihmal etmeyen Kocaoğlu, “Önümüzde bir hükümet kurma süreci var. merkezi hükümetle ilgili, izinlerle ilgili, takip edilecek işlerle ilgili, hükümet kurulur kurulmaz ihtiyaçlarımızı Ankara’dan takip edilecek işlerimizle ilgili bir dosya hazırlıyoruz. İlçe belediye başkanlarımız da bu yönde bir çalışma hazırlarsa, milletvekillerimizin de katılacağı toplantıda, önümüzdeki bürokratik engellerin kaldırılması için ortak bir çalışma yapalım” diye konuştu. 


 
ÇALKAYA’DAN KENT ORMANI TEŞEKKÜRÜ
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, ilçeye katkılarından ötürü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkürlerini sunarak, kent ormanının İzmir için en önemli değerlerden bir tanesi olduğunu aktardı ve “Kentler rant oluşturulmadan da doğru şekilde yönetilebiliyor. Bunun en güzel örneği buradaki bir milyon metrekarelik kent ormanıdır. İstese burayı AVM’lere pazarlayabilirdi” dedi.


 
İLÇE BELEDİYELERİNE 123 ARAÇLA KATKI
Tamamı son teknolojiye ve çevreci motora da sahip araçlar, geri dönüş kamerası ve dar alanlarda yüksek manevra kabiliyetiyle de ilçelerdeki temizlik işlerinde zaman tasarrufu sağlayacak. Dağıtımı yapılan filo, 25 adet 13+1.5 metreküp ve 23 adet 8+1 metreküp çöp kamyonu, 8 adet 5.5 metreküp ve 12 adet 4.5 metreküp vakumlu süpürme aracı ile 55 adet akülü çöp süpürme aracından oluşuyor. Törende, 7.7 milyon TL’lik 20 bin adet çöp konteynırı da dağıtılmaya başladı. 2 Eylül’e kadar devam edecek dağıtımlarda turizm yoğunluğu nedeniyle sahili bulunan ilçelere öncelik verilecek. Foça, Çeşme, Dikili, Urla, Seferihisar, Karaburun, Aliağa, Selçuk, Menderes ve Güzelbahçe’de dağıtımın tamamlanmasının ardından diğer ilçelerde dağıtım başlayacak. İlçe belediyelerinin kullandığı çöp toplama kamyonlarının özelliklerine göre farklı sistemlerde imal edilen çöp konteynırları, ilçelerde evsel atıkların daha hızlı ve sağlıklı toplanmasına olanak sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerine 2010 yılında 5 bin, 2014 yılında da 13 bin adet çöp konteynırı dağıtmıştı. 7 milyon 670 bin TL’lik yeni partiyle birlikte Büyükşehir’in ilçe belediyelerine dağıttığı toplam çöp konteynırı sayısı 38 bin adede ulaşacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.