Dolar 32,4801
%-0.18
Euro 34,9530
%0.36
Altın 2.438,120
%0.62
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mhp’li  Kılıç: Hastane bahane, maksat ihale...

Mhp’li Kılıç: Hastane bahane, maksat ihale...

MHP İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, Türkiye’de milyonlarca insanın SGK borcundan dolayı sağlık hizmetlerinden yararlanamadığını, sağlık sisteminin artık toplumun tüm kesimlerine hizmet eder duruma gelmesi gerektiğini söyledi. MHP Adayı Kılıç'tan sağlık çıkışı!

  • Ege Postası
  • 29.05.2015 - 10:06
İZMİR - Kılıç, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bulunduğu bölgede esnafı ve hastaneye gelen vatandaşları ziyaret etti.
Bugüne konuştuğu birçok vatandaşın sağlık hizmetlerinden düzgün bir şekilde yararlanamadığından şikayet ettiğini ifade eden Senem Kılıç, sağlıkta popülist ve yandaşını gözeten politikaların Türk sağlık sistemini derin bir krize soktuğunu kaydetti.
Kılıç, zorunlu sağlık sigortasının ardından milyonlarca vatandaşın devlete borçlu olduğunu ve sağlık hizmetlerinden yararlanamaz duruma getirildiğini hatırlatarak, “Parasız olması gereken sağlık, ülkemizde maalesef, 'paran kadar sağlık' durumuna gelmiştir. Dar gelirli vatandaşlarımız, iş arayan işsiz gençlerimiz, mevsimlik çalışan işçilerimiz ve tarımda zaten umduğunu bulamayan köylülerimiz zorunlu sağlık sigortası adı altında devlete borçlandırılmıştır. İnsanlarımız hastaneye gittiğinde önlerine bu borçlar çıkarılmakta ve fahiş fiyatlar istenmektedir. Parayı ödemeyene hizmet verilmemekte ya da bir borç kağıdı imzalamaları talep edilmektedir. Bu vatandaşlarımız parası olsa zaten sigortalarını öderlerdi. Ne yazık ki, sağlıkta kara günler geri dönmüştür” diye konuştu.



HASTANE BAHANE, MAKSAT İHALE...
Ülkenin birçok yerinde otel görünümlü lüks hastanelerin açıldığını, ancak vatandaşların büyük kısmının bu hastanelere ulaşamadığının altını çizen Senem Kılıç, “Hastane yapmak artık ülkemizde bir ihale kapma yöntemine dönmüş. İnşaat yapıp para kazanmak adına hastaneler açıyorlar. Ama baktığımızda bu hastanelerin sadece belli bir gelir grubunun üstüne hizmet verdiğini görüyoruz. Hastaneye giriyorsunuz, önünüze ilk olarak muayene payı çıkıyor. Ardından ilaç almaya gidiyorsunuz, ilaç katkı payı ve reçete bedeli alınıyor. Sözde ücretsiz olan sağlık, küçük küçük derken büyük bir ödeme olarak vatandaşlara geri dönüyor. Özel hastanelere gittiğinizde karşınıza orta ve dar gelirli vatandaşlarımızın ödeyemeyeceği meblağlar çıkıyor” ifadesini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.