Dolar 32,2841
%-0.16
Euro 34,7624
%-0.14
Altın 2.392,740
%-0.03
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mezuniyet törenine torunları katıldı

Mezuniyet törenine torunları katıldı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 1977 yılı mezunları dönemin şartlarından dolayı gerçekleştiremedikleri mezuniyet törenini 40 yıl sonra yaptı. Törene mezunların yakınları ve torunları da katıldı.

  • Ege Postası
  • 26.11.2017 - 15:35

Törende konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Necdet Budak "Bu töreni bugün 40 yıl sonra yapıyor olmamızın nostaljinin ötesinde gerçekçi bir nedeni var. Ne yazık ki Cumhuriyet tarihi boyunca darbe ve girişimleri yaşıyoruz. O gün sizler öğrenciyken yaşadığınız karanlık günleri unutmuyorsunuz. İnanıyorum ki arkadan gelen gençler Cumhuriyetimize sahip çıkacaklar. Bu değerlerimize daha çok sahip çıkmalı ve değerini bilmeliyiz" dedi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, en büyük korkularının teknoloji olduğunu belirterek, "Günümüzde tıp eğitimi için en büyük korkumuz teknoloji. Çünkü giderek makineleşerek insanlardan uzaklaşıyoruz. Ancak biz bilgisayarın tuşuna değil insanların yüreğine dokunacak doktorlar yetiştirmek istiyoruz. Atatürk'ün 'Cumhuriyet sizden fikri hür vicdanı hür irfanı hür nesiller ister' sözünde dediği gibi biz de böyle hekimler yetiştirmeye devam ediyoruz" diye konuştu.

TIP MÜZESİ MÜJDESİ

İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek, hekimliği bir meslek olarak görmediğini vurguladı ve "Bunun bir yaşam biçimi olduğuna inanıyorum. Ne mutlu size ki bu harikulade yaşam yolculuğunda 40. yıla ulaşmışsınız. Tabip Odası olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bir tıp müzesi kurmak hazırlığındayız. Oranın hepimiz için buluşma noktası olacağına tüm kalbimle inanıyorum" dedi. Tören 1977 mezunlarına mezuniyet belgesi takdimi ve Hipokrat Andı ile devam etti. Mezunların yakınları ve torunlarının da katıldığı tören, Prof. Dr. Sait Eğrilmez'in 'Türkülerle Hekimlik' sunumu ile sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.