Dolar 32,5104
%-0.11
Euro 34,7859
%-0.23
Altın 2.423,890
%-0.26
Bist-100 9.742,00
%1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meydanı boş bulan geldi! Bu da 'Bazkondu'

Meydanı boş bulan geldi! Bu da "Bazkondu"

Konak Tünelleri'nin açılmasıyla birlikte başlayan sıkıntılara bir yenisi daha eklendi. Tünellerin hizmete girmesi ile adeta çıkmaz sokak haline gelen ve dört bir yanı tel örgülerle kapatılan Mithatpaşa Caddesi bitimindeki alanda yükselen baz istasyonu halkın tepkisini çekti. İzmir'in göbeğinde meydanı boş bulan geldi!

  • Ege Postası
  • 04.07.2015 - 10:55
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak kent merkezinde yaya üst geçidi yapılması planlanan alanda kurulan baz istasyonu vatandaşlardan tepki toplamaya devam ediyor. Buca-Konak aksında bağlantı sağlayan ekspres güzergah Konak Tünelleri'nin  açılması ile birlikte kullanım dışı kalan alanda yaşanan manzara görenleri hayrete düşürdü.

YAYALARA KAPATILDI, MEYDAN BOŞ KALDI!

Tünellerin hizmete girmesi ile birlikte eskiden Mithatpaşa Caddesi üzerinde gelen araçların Konak'a ulaştığı yol da kapatılarak etrafı teller ile örülmüştü. Yayaların ve araçların kullanımına kapatılan söz konusu alanın önü otoparka dönerken, tel örgüler ile adeta "tünel koruma bölgesi" ilan edilen caddede artık baz istasyonları yerleştirilmeye başladı. Halka kapatılan yolda kurulan baz istasyonu vatandaşların tepkisini çekerken, "İzmirliler burası dağ başı m? Göstere göstere halk sağlığını tehdit ediyorlar. Kimse buna dur demeyecek m? Böyle bir şeye izin verilir m? diyerek yetkilileri göreve davet etti.

ÜST GEÇİT GELECEKTİ, BAZ İSTASYONU GELDİ

Diğer yandan, tünelin açılması ile iki Konak'ın iki yakası arasında yaya ulaşımı metro alt geçitlerine yönlendirilirken, yeni üst geçit projesinin planlandığı alanda kurulan baz istasyonu olası bir sıkıntıyı da gündeme getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.