Dolar 32,3155
%0.2
Euro 35,0947
%-0.08
Altın 2.293,450
%0.7
Bist-100 9,05
%2.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Metro’ya “taze kan” geldi

Metro’ya “taze kan” geldi

Türkiye’de ilk kez İzmir Metro A.Ş. ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ortaklığında düzenlenen “Tren Makinistliği Eğitim Programı” tamamlandı. Programı başarıyla bitiren 23 genç, hem bir meslek sahibi olmanın hem de İzmir Metrosu’nda sürücü olarak göreve başlamanın sevincini yaşadı. Metro’nun yeni sürücüleri arasında, eğitim ve sınavlardan başarıyla geçen 3 genç kadın da var.

  • Ege Postası
  • 28.01.2015 - 10:14
İzmir Büyükşehir Belediyesi kuruluşu Metro A.Ş ile İŞKUR arasında gerçekleşen işbirliği sayesinde 23 genç, hem meslek hem de iş sahibi oldu. Ortak bir protokol kapsamında gerçekleştirilen “Tren Makinistliği İşbaşı Eğitim Programı” kapsamında 6 aylık eğitim süreci ve sınavların ardından başarılı olan adaylar İzmir Metrosu’nda iş başı yaptı. Çiçeği burnunda sürücüler, brövelerini düzenlenen törenle aldı. Törene İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, İzmir Metro A.Ş Genel Müdürü Sönmez Alev, yeni sürücüler ve aileleri katıldı.
 
İş değil altın bilezik
Törende konuşan Sönmez Alev, İzmir Büyükşehir Belediyesi Metro A.Ş olarak ilkleri yaşama geçirmeye alışık olduklarını belirterek şunları kaydetti:
“Sizler zorlu süreçlerden geçerek bu mesleği yapmaya hak kazanan seçilmiş insanlarsınız. Her gün binlerce kişiyi taşıyacaksınız. Bayramlarda, yılbaşı günlerinde herkes tatil yaparken siz görev başında olacaksınız. Ancak burada aldığınız eğitim sayesinde sadece bir iş değil, Türkiye’nin her yerinde geçerliliği olan bir meslek sahibi de oldunuz” diye konuştu.

İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak ise iki kurum arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekti. İzmir Metro A.Ş.’nin kurumlarına yapılan iş başvuruları arasında en çok tercih edilen
3 kuruluştan biri olduğunu dile getiren Kadri Kabak, “Bu kente çok faydalı olan elit bir kurumda çalıştığınız farkında olmalısınız” dedi.
 
Kadın makinistler işbaşında
İzmir Metro A.Ş’deki törende bröve alanlar arasında meslek edindirme eğitim programını başarı ile tamamlayıp sürücü olarak işbaşı yapan üç kadın sürücü de vardı. Aysu Tuna, Gülşah Yurttaş ve Merve Çetin, bundan böyle İzmirlilerin metro ulaşımını sağlayan ekipte yer alacak.

İzmirli kızların istediklerinde neler başarabileceğini bir kez daha kanıtlayan genç sürücüler duygularını şöyle aktardı:

Aysu Tuna:
“Elektronik mezunuyum. Okul dönemlerinden itibaren bu sektörde çalışma planlarım vardı. Okul bitince çeşitli kentlerde müracaatta bulundum. Buradan dönüş yapıldı, mülakat ve test süreçlerini geçtikten sonra 6 aylık eğitim sürecimiz başladı. Eğitim ardından bir kez daha sınavlardan geçtik ve sonunda brövelerimizi alarak göreve başladık. Hem benim hem ailem için çok gurur veren bir meslek sahibi oldum. Buna yardımcı olan İŞKUR ve Metro şirketlerinin yetkililerine çok teşekkür ediyorum.”
 
Gülşah Yurttaş:
“Erkekler yapabiliyorsa bir kadın olarak ben de bu işi yapabilirim düşüncesiyle başvuruda bulundum. Eğitim sürecini ve sınavları başarıyla geçerek bu mesleği yapmaya hak kazandım.”
 
Merve Çetin:
“Aslında her şey İŞKUR’un düzenlediği İstihdam Fuarı’nda başladı. Metro A.Ş’nin standına giderek, ‘sadece erkekler mi başvurabiliyor’ şeklinde bir soru yöneltmiştim. Görevliler böyle bir kısıtlama olmadığını ve istersem başvuru yapabileceğimi söyledi. Sonrasında da bu günlere geldim. Kadınlar açısından çok alışık olunan bir meslek olmadığı için dışarıda insanlardan ilginç tepkiler alıyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.