Dolar 32,3111
%0.19
Euro 35,0577
%-0.18
Altın 2.277,800
%0.01
Bist-100 8,99
%2.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Metro şantiyesinden yeni yaşam alanına

Metro şantiyesinden yeni yaşam alanına

İnönü Caddesi üzerindeki eski metro şantiyelerini modern parklara dönüştüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Göztepe’deki Kadınlar Birliği Parkı’nın ardından Hıfzıssıhha'da da yeni bir yaşam alanı yarattı. Eski metro şaftı olan alan yeşillendirilerek bölgenin yeni çekim merkezi haline getirildi.

  • Ege Postası
  • 24.11.2015 - 12:29
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Son dönemde kent genelinde hayata geçirdiği yeşil alan, park, bahçe çalışmaları ve peyzaj tasarımlarıyla dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi, eski metro şantiyelerini yeni birer yaşam alanı haline getirdi.

ESKİ ŞANTİYE HAYAT BULDU
Yaz aylarında Göztepe Metro İstasyonu karşısındaki Kadınlar Birliği Parkı'nı tepeden tırnağa yenileyerek baştan yaratan Büyükşehir Belediyesi, Hıfzıssıhha'daki eski metro şantiye alanını da modern bir parka dönüştürerek bölge halkına yeni bir dinlenme ve eğlence alanı kazandırdı. Geçmişte vatandaşların şikayetlerine konu olan alanda halktan gelen talepler doğrultusunda yeniden düzenlemeye giden Büyükşehir Belediyesi, semtte örnek bir projeyi de hayata geçirdi.  
 

ARTIK BÖLGENİN YENİ CAZİBE MERKEZİ
Eski metro şaftının kaldırılmasıyla harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, çalışmalar sonrasında bin 200 metrekarelik alanı bölge sakinlerinin nefes aldığı, dinlenme ve eğlenme ihtiyaçlarını karşıladığı modern bir park haline getirdi. Çevre sakinlerinin önerileri ile talepleri doğrultusunda oturma ve dinlenme mekanları oluşturulan park içerisinde oluşturulan bitkisel doku ile alana görsel zenginlik katıldı. Yaklaşık 20 dut ağacının dikildiği ve ona yakın bitki türü ile çiçeklerin renk kattığı park semt halkı için yeni bir cazibe merkezi olurken, hem gençler, hem de yaşlılar tarafından beğeni ile karşılandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.