Dolar 32,5318
%0.29
Euro 34,8631
%0.35
Altın 2.444,900
%0.26
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mertoğlu'nun avukatından o iddialara yanıt: Gümrükçü kara propaganda yapıyor

Mertoğlu'nun avukatından o iddialara yanıt: Gümrükçü kara propaganda yapıyor

Açlık grevindeki CHP Çiğli İlçe eski Başkanı Zeynel Mertoğlu'nun, eylemini bitirme karşılığında araya hatırı sayılır kişiler koyup belediyeden 250 bin lira talep ettiği iddiaları üzerine, avukatından açıklama geldi. Avukat Nurettin Özlütaş, parayı Mertoğlu'nun değil, avukatı olarak kendisinin arabuluculuk sürecinde, yasal haklarına karşılık olarak talep ettiğini söyleyerek, "Ancak belediye gizli kalması gereken bu süreci, trollere servis edip kara propaganda aracı olarak kullanıyor" dedi. Mertoğlu'nun avukatından o iddialara çarpıcı yanıt:

  • Ege Postası
  • 10.07.2019 - 11:46

EGEPOSTASI- Çiğli Belediyesi’ndeki işinden çıkarılan ve dokuz gündür açlık grevini sürdüren CHP İlçe Eski Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun avukatı, çok konuşulacak iddialar ortaya attı. Müvekkili Mertoğlu ve CHP Gençlik Kolları eski Başkanı Baransel Güler’in, Gümrükçü’nün şahsi siyasi düşmanlığının kurbanı olduğunu belirten Mertoğlu’nun avukatı Nurettin Özlütaş, bununla ilgili açtıkları davanın arabulucu sürecine girdiğini söyleyerek, “Müvekkilim için 250 bin lira talep ettim. Bu teklifi değerlendireceklerini söyleyen belediye, görüşmeyi trollere servis etmiş, para ödenirse açlık grevinden vazgeçileceği iftirasında bulunmuştur. Belediye, gizli kalması gereken bu süreci amacı dışında siyasi bir düşmanlıkla kara propaganda unsuru olarak kullanmıştır” dedi.

Son günlerde bazı yayın organlarında ve sosyal medyada, açlık grevindeki Zeynel Mertoğlu’nun, eylemi bitirmek için araya hatırı sayılır kişiler sokarak belediyeden 250 bin lira talep ettiği iddialarının yer alması üzerine, Mertoğlu’nun avukatından “Kamuoyuna” başlıklı bir açıklama geldi. Avukat Özlütaş, Zeynel Mertoğlu’nun, 2015’teki parti ilçe kongresinde Gümrükçü’ye rakip olup seçimi kazandığını, 31 Mart yerel seçimlerini kazanan Gümrükçü’nün de kişisel bir husumetle hareket edip mazbatasını alır almaz, siyasi rakibi eski ilçe başkanı Mertoğlu ve eski gençlik kolları başkanı Baransel Güler’i haksız ithamlarda bulunarak işten çıkardığını belirterek, “Bunun dışındaki gerekçeler, bu şahsi düşmanlığı örtmek için uydurulan kılıflardır” dedi.

GERİSİ LAF-I GÜZAF

Mertoğlu’nun, yasal hakkını kullanıp, haksız işten çıkarmaya karşı kamuoyu oluşturmak amacıyla belediye binası önünde açlık grevine başladığın belirten Özlütaş, “Son bir hafta içinde belediye başkanlığının sosyal medya trolleri üzerinden ‘Zeynel Mertoğlu’nun araya birilerini koyduğu, 250 bin TL’ye anlaşmak istediği, bu para verilirse eylemi bitireceğini söylediği’ iftirası yayılmıştır. Bu kara propaganda doğru değildir. Sorun şahsi düşmanlıktır. Gerisi laf-ı güzaftır” diyerek şu açıklamayı yaptı:

“250 bin TL ödeme talebi Mertoğlu ya da araya koyduğu hatırı şahıslar tarafından değil, bizzat avukatı olarak benim tarafımdan belediye başkanlığına iletilmiştir. Arabuluculuk sürecinde, belediyenin oluşturduğu komisyona, öncelikli talebimizin işe iade olduğunu bildirdik. Sıcak bakılmadı ve talebimiz istendi. Biz de komisyona, boşa geçen süreye ait ücretin brütü, çalışılan kıdem nedeniyle 8 aylık tutarında ücretin brütü olmak üzere işe başlatmama tazminatı, brüt kıdem tazminatı, brüt ihbar tazminatı, TİS’ten kaynaklı uzamış tazminat sürelerine denk gelen şekilde hesaplanmış tazminatlar, ödenmemiş fazla çalışma ücretleri, genel tatil, hafta tatili ücretleri, ödenmemiş ücret alacakları, kişisel husumet nedeniyle işten çıkarma nedeniyle doğacak kötü niyet tazminatı, siyasi görüş farkı nedeniyle eşit işlem yapma borcuna aykırılık nedeniyle tazminat, TİS farkları gibi tüm işçilik alacaklarını karşılamak üzere 250 bin TL talep ettik. Bu teklifi değerlendireceklerini söyleyen belediye komisyonu ve işveren belediye başkanlığı, bu görüşmeyi trollere servis etmiş, belediyeden haksız bir talebimizin bulunduğu yaygarasını koparmış ve para ödenirse açlık grevinden vazgeçileceği iftirasında bulunmuştur. Oysa yasaya göre arabuluculuk teklifleri, bilgi ve belgeler gizli tutulmalıdır. Belediye, kanuni bir süreci, amacı dışında, siyasi düşmanlıkla, kara propaganda unsuru olarak kullanmaya devam etmektedir. Gizli kapaklı iş çeviren, manipülasyon yapıp bilgi kirliliğine sebep olanın belediye başkanlığı olduğunun bilinmesini isteriz.

Çiğli’de yaşayan her vatandaşın şahsi husumet ile bu zarara sebeh olan belediye başkanı Utku Gümrükçü’nün bu zararı kendi cebinden karşılaması gerektiğini talep etme hakkı olacaktır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.