Dolar 32,2832
%0.03
Euro 35,1191
%0.1
Altın 2.468,580
%0.1
Bist-100 10.320,00
%1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes’e modern parklar

Menderes’e modern parklar

Menderes Belediyesi tarafından ilçe merkezinde hayata geçirilen parklarda çalışmalar tamamlanarak vatandaşların hizmetine açıldı. Engelli dostu parklar Menderesliler tarafından çok sevildi.

  • Ege Postası
  • 12.04.2015 - 10:19
İZMİR- Menderes Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında ilçe merkezi ve sahil bölgesindeki parkların yapımı tamamlanarak hizmete açıldı. 4 mahallede vatandaşların hizmetine açılan 7 park engelli vatandaşların da rahatlıkla kullanabileceği şekilde tasarlandı. Cüneytbey Mahallesi, Kemalpaşa Mahallesi, Kasımpaşa Mahallesi, Özdere Çukuraltı Mahallesi’ndeki çalışmalar kapsamında toplamda 6 bin metrekarelik alanda çimlendirme, ağaç dikimi ve mevsimlik çiçek dikimi de gerçekleştirildi.  
 
Tematik parklar
 
Kemalpaşa Mahallesi 131 sokakta kurulan Geometri Park bin 230 metre kare alan üzerine kurulu olup, 334 metrekaresi yeşil alana sahip.  Kemalpaşa Mahallesi 177 sokakta ki Alfabe Park ise 3 parkın birleşmesiyle 6 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu olup, 2 bin 500 metrekare yeşil alana sahip. Alan bir adet kafeterya, piknik alanları, spor aletleri ve su perdeli süs havuzundan oluşmakta. Kasımpaşa Mahallesi 216 sokakta yapılan Rakam Parkı da bin 780 metrekare alan üzerine kurulu olup, 780 metrekaresi yeşil alandan oluşmakta. Rakam parkın bulunduğu alan çevresindeki evlerin dış cepheleri de konsepte uygun olarak boyanarak, sokakta bütünlüğün sağlanması amaçlandı.
 
Diğer parklar
 
Cüneyt Bey Mahallesi İbrahim Turan Caddesi’ndeki park bin 365 metrekare alan üzerine kurulu olup, 857 metrekaresi yeşil alana sahip. Özdere Çukuraltı Mahallesi 2166 sokakta yer alan park ise bin 300 metrekare alanda 700 metrekare yeşil alana sahip.
 
Özel ışıklandırma, otomatik sulama
 
Yapılan tüm parklar özel aydınlatma sistemi ve otomatik sulama sistemi ile donatıldı. 7 parkta 161 adet aydınlatma direği, 45 adet çim aydınlatması, 10 spot, 9 aplik ve led ışık kullanıldı.  Yeni yapılan tüm parklar otomatik sulama sistemi ile donatılarak su kaybının ve iş gücü kaybının önüne geçilmesi amaçlandı.
 
Hem öğrenecekler hem eğlenecekler
 
Parkları kısa sürede hizmete sokmanın mutluluğunu yaşadığını kaydeden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ Menderesimiz’in çehresini değiştirmeye yönelik başlattığımız çalışmalar kapsamında ilçemizin dört bir yanındaki mevcut parklarımızı yenilerken, ilçemize yeni parklarımızı da kazandırmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.  Eskiler yeni yüzüne kavuşurken, yeni parklarımız ile birlikte ilçemizin çehresi modern görünüme kavuşuyor. Cüneytbey, Kemalpaşa, Kasımpaşa ve Özdere Çukuraltı Mahallelerimiz’de hizmete açılan parklarımızın en büyük özelliği tematik park olmaları. Normal park formatından farklı olarak geliştirdiğimiz proje ile çocuklarımızın eğitimine katkı koymayı amaçladık. Projemiz kapsamında alfabe, rakam ve geometri parkı Menderesimiz’e kazandırdık. Böylelikle çocuklarımız oyun oynarken hem öğreniyor hem eğleniyor “ dedi.
 
Engelli dostu parklar
 
Yeni parkların engelli çocuklar için uyumlu olduğunu kaydeden Başkan Soylu, “ Ne yazık ki bizim dönemimizden önce yapılan parklarda engelli çocuklarımız unutulmuş. Onlar için herhangi bir çalışma gerçekleştirilmemiş. Göreve geldiğimizde herkesin hizmetinde olacağımızı söylemiştik. Bu söylemle hareketle yeni parklarımızı engelli dostu olarak tasarladık. Parka gelmek isteyen çocuğumuz veya onu parka getiren velisi engelli olabilir. Bu dikkate alınarak park projelerimiz tasarlandı. Modern parklarımızda isteyen çocuğumuz ve aileler gönüllerince vakit geçirebilecek. Kimse eve mahkum bir hayat yaşamayacak “ ifadelerini kullandı.
 
Yeşil parklar
 
Başkan Soylu, çalışmalarda özellikle yeşillendirme konusuna da dikkat ettiklerini belirterek, “ Parklarımızda özellikle dikkat ettiğimiz yeşil alanın miktarı oldu. Biz yeşili bol bir Menderes için kolları sıvadık. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz her projede yeşil alana çok önem veriyoruz.  Parklarımızda da yeşil alan çalışmalarımız bir hayli fazla. 7 parkımızda yer alan yeşil alan miktarımız toplam 6 bin metrekare “ dedi.
 
Her mahalleye park
 
Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün ara vermeden çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Başkan Soylu, “ İlçe merkezimizde hayata geçirdiğimiz parklarımızın tamamlanmasının ardından, diğer mahallelerimize de yeni parklar yapmak için kolları sıvadık. İnşallah görevde olduğumuz süre kapsamında 46 mahallemizin tamamına yeni parklar kazandıracağız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.