Dolar 32,3137
%-0.33
Euro 34,6350
%-0.48
Altın 2.412,100
%-0.94
Bist-100 10.086,00
%0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes'te sel felaketi

Menderes'te sel felaketi

İzmir'de iki gündür devam eden kuvvetli sağanak yağış sonrasında dün akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Menderes'te yer alan Maydanoz Koyu'nda iki adet otomobil sel sularına kapılarak denize uçtu. Menderes'te sel felaketi

  • Ege Postası
  • 30.11.2016 - 11:16

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Dün kent genelini olumsuz etkileyen sağanak yağışlar İzmir'de büyük hasara yol açarken, Menderes'te ortaya çıkan ve vatandaşların çektiği bu fotoğraflar yaşanan manzarayı tüm gerçekliği ile ortaya serdi.

AŞIRI YAĞIŞ MADDİ HASARA YOL AÇTI

Dün sabah saatlerinde Menderes'te yağışlar sonrasında adeta büyük bir felaketin eşiğinden dönüldü. Ahmetbeyli'ye bağlı Maydanoz Koyu'nda ikamet eden vatandaşlar yağmur sonrasında altyapı yetersizliğinin de etkisiyle meydana gelen sel olayı sonrasında gözlerine inanamadı. Eski dere yatağı olarak bilinen alanda İzmir'e bağlantı sağlayan anayoldan akan sular bölgedeki az sayıda yazlık konutun su basmasına yol açarken, yaklaşık iki saat süren şiddetli yağmur maddi hasara yol açtı.

VATANDAŞLAR İZSU'YA TEPKİ GÖSTERDİ

Maydanoz Koyu'nda ikamet eden iki adet otomobil yolda taşkına yol yağmurun eski dere yatağı olarak bilinen asfalt yola ulaşması ile suya kapıldı. Araçlar akıntıyla birlikte denize sürüklenirken, olay büyük bir şaşkınlığa yol açtı. Sabah uyandıklarında evlerinin önündeki yolun tamamen su altında kaldığını ve araçlarının denize sürüklendiğini öğrenen Mendresliler olayın ardından büyük panik yaşadı. Vatandaşlar yaşananlardan sonra İZSU ve yetkili kurumlara büyük tepki gösterdi. Dere yatağı olarak bilinen söz konusu alanda ıslah çalışmaları yapılmadığını ve gerekli önlemlerin alınmadığını belirterek şikayette bulunan Menderesliler İZSU ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne adeta dert yandı.

KAPININ ÖNÜNDEKİ ARABA DENİZE SÜRÜKLENMİŞ

Yaşadıkları olayla ilgili açıklamada bulunan Menderesli mağdurlardan Şadan Özdirik, araçlarının sel sularına kapılmasıyla büyük panik yaşadıklarını belirterek, "Sabah kalktığımızda bir de baktık ki kapımızın önündeki arabamız suya kapılıp denize gitmiş. Büyük bir şok yaşadık. Yağmur suları nedeniyle oluşan akıntı başımıza büyük dert açtı. Olaydan sonra büyük uğraşlarla aracımızı kurtarmayı başardık. Çok şükür ki otomobilimiz bir kütüğe takılmış ve denize batmaktan son anda kurtulmuş. Jandarma ve itfaiye yaşananların ardından gelip rapor tuttu. Menderes Belediyesi'nden gelen iş makineleri akşama kadar uğraşarak aracımızı ancak çekebildi. Akşama kadar İlgili makamlara başvuru yaptık. Eğer ihmal varsa, sorumlusu kimse şikayette bulunacağız" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.