Dolar 32,5706
%0.09
Euro 35,0212
%0.55
Altın 2.428,750
%0.23
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes 'Kardeşi'yle buluştu

Menderes 'Kardeşi'yle buluştu

Menderes Belediyesi tarafından Dünya Mestanlılar Günü’nde Bulgaristan’a ücretsiz otobüsler kaldırıldı. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da Mestanlı’da düzenlenen kutlamalar için vatandaşlarla birlikte Bulgaristan’a gitti. Başkan Soylu, Bulgaristan’da çeşitli temaslarda da bulundu.

  • Ege Postası
  • 04.08.2015 - 09:24
Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Dünya Mestanlılar günü nedeniyle Bulgaristan’a ücretsiz otobüsler kaldırıldı. İlk kez gerçekleştirilen organizasyona 300 Menderesli vatandaş katılım gösterdi. 6 otobüs ile Bulgaristan’a hareket eden heyette Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da yer aldı.  “Uzakları Yakın Ediyoruz” sloganıyla düzenlenen organizasyon kapsamında Kırcaali’ye bağlı Mestanlı ilçesinde Mestanlı Belediyesi ve Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği’nin organize ettiği etkinliklere katılım sağlandı.

Temaslar gerçekleştirdi

Vatandaşlarla birlikte Bulgaristan’a giden Başkan Soylu, Kırcaali ve Mestanlı’da çeşitli temaslarda da bulundu. Başkan Soylu ilk olarak Mestanlı’ya yaptıkları hizmetlerinden ötürü İşadamı Hayırsever Fuat Güngör ve Mestanlı Yöresel Kürtül ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Öztürk'e Mestanlı Belediye Meclisi'nde fahri vatandaşlık verildiği törene katılım sağladı. Törenin ardından Başkan Soylu ve beraberindeki heyet Mestanlı Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Mestanlı Belediye Başkanı Akif Akif ile bir araya gelen Başkan Soylu, iki şehir arasında dostluk köprüsünün kurulması yönünde fikir alışverişinde bulundu. Belediye ziyaretinin ardından Mestanlı Devlet Hastanesi’ni dolaşan Başkan Soylu’nun sonraki durağı ise Kırcaali Belediyesi oldu. Kırcaali Belediye Başkanı Hazan Aziz’i ziyaret eden Soylu, şehir ve belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı. Menderes Belediyesi heyeti belediye ziyaretlerinin ardından, 14. yüzyılın ikinci yarısında inşa edilmiş ve günümüze kadar alevi ve bektaşilerin din ve kültür merkezi olarak varlığını sürdüren Elmalı Baba Tekkesi’ni de ziyaret etti.



Geleneksel hale gelecek

Ziyaretler ve temasların ardından Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Dünya Mestanlılar Günü nedeniyle düzenlenen etkinliklere katıldı. Gecede konuşan Başkan Soylu, “ 1915 yılında zorunlu göç ile bu topraklardan göç etmiş bir dedenin torunuyum. İlk defa geldiğim topraklarımda yaşadığım mutluluğu, duygusal anları kelimelerle ifade edemem.  Bizler ve sizler sadece Allah’ın huzurunda eğilen bir milletiz. Böyle bir ecdadın torunlarıyız. Sizler sakın ola eğilmeyin. Biz sizlerleyiz. Türkiye sizlerle, gönlümüz, yüreğimiz sizlerle. Bu vesile ile Mestanlı’da yaşayan tüm kardeşlerimizi Menderes’e davet ediyorum. Menderes Belediyesi olarak ilk kez düzenlediğimiz gezimizi her yıl düzenleyerek geleneksel hale getireceğimizin de müjdesini veriyorum.” diye konuştu

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.