Dolar 32,2501
%-0.09
Euro 34,8154
%-0.03
Altın 2.423,110
%-0.07
Bist-100 10.056,00
%-1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Melih Gökçek'ten flaş açıklama: 'Bize emir verilir...'

Melih Gökçek'ten flaş açıklama: 'Bize emir verilir...'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek önemli açıklamalarda bulundu. Gökçek, "AK Parti’de emir verilir, o emir yerine getirilir. Başbakan’ın emri üzerine bundan sonra konuşmayacağım" dedi.

  • Ege Postası
  • 25.03.2015 - 13:03
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek önemli açıklamalarda bulundu.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la karşılıklı açıklamalarıyla ilgili gündeme gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şöyle konuştu:

"Ben Bülent Arınç'la ilgili düşüncelerimi tweetle belirttim. O da cevap verdi. AK Partililer'de parti disiplini vardır. Emir demiri keser. Bundan sonra da ben konuşmadım. Konuşmaktan kaçan biri olmadığımı dünya bilir. Bir daha da bu konu üzerinde konuşmayacağım. Dün akşam Başbakanımız konuşulmaması gerektiğini belirtti. Başbakanımızın emri başım üstünde."

'FİTNEYE ATEŞ DÖKMEYİZ'

"Bugünden sonra herhangi bir şekilde bu konu üzerinde en ufak bir cevap vermeyeceğim. Fitneye ateş dökmeyiz söndürürüz. Bizim partimiz CHP değil, genel başkanım Kılıçdaroğlu değil. AK Parti, CHP değildir. AK Parti’de emir verilir, o emir yerine getirilir. Başbakan’ın emri üzerine bundan sonra konuşmayacağım."




Davutoğlu: 'Gökçek'e dün gece gerekenleri söyledim'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TÜRK-İŞ Konfederasyonu'nu ziyareti sırasında yaptığı açıklamada "Arınç ile görüştük, kendisine ilkelerimizi söyledim, Sayın Melih Gökçek'e tutum konusunda, kurallar çerçevesinde düşüncelerimi ilettim. Bu tartışma kapanmıştır bence" dedi.
ARINÇ GÖKÇEK TARTIŞMASI
Bülent Arınç ve Melih Gökçek arasında yaşananlara da değinen Ahmet Davutoğlu şunları söyledi:  Herhangi bir arkadaşın herhangi bir eleştirisi, önerisi varsa önerilecek merkez bellidir.Yapılması gereken en son şey kanıtlanmamış tarzda olan eleştirileri kamuoyu ile paylaşılmasıdır. Sağlam bir siyasi kültüre açık bir parti yapısına sahip olmamız dolayısıyla öncelikle parti zemininde gündeme getirilmesi gerekir.Gerekirse saatlerce dinlerim, detaylara inerim.
 
Bir konuda tahammül edemeyiz, tartışılmamız bir konunun kamu nezdinde spekülatif şekilde paylaşılmasıdır.Herkes kendi görevini yapmalıdır, bunlar ilkesel konulardır, kimsenin ayrıcalığı yoktur. Varolan mekanizmaları bypass ederek şahsi görüşleri üzerinden partimizin yıpratılması davranışı içinde olunamaz.
Arınç ile görüştük kendisine bu ilkeler çerçevesinde bu ilkeleri söyledim, ben en yakın çalışma arkadaşlarımla en yakın şekilde konuşmayı ele almayı en doğru yol bilirim. Sayın Gökçek'e tutum konusunda, kurallar çerçevesinde düşüncelerimi ilettim. Bu tartışma kapanmıştır bence. Parti anlayışımız içinde...Bundan sonra ortaya çıkabilecek tartışmalar için de disiplin kurallarını işletiriz dedim.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.