Dolar 32,2595
%0.06
Euro 34,7965
%0.07
Altın 2.399,310
%-0.41
Bist-100 10.319,00
%0.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Melih Gökçek'in su yanıtı meclise taşındı

Melih Gökçek'in su yanıtı meclise taşındı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Ankara’daki kirli su ve sonrasında görülen barsak enfeksiyonlarındaki artışa İzmir üzerinden cevap vermesini ilk eleştiren CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, konuyla ilgili Sağlık Bakanının cevaplaması istemiyle bir de soru önergesi verdi.

  • Ege Postası
  • 13.09.2014 - 15:06
  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Başkentin şebeke suyuna kanalizasyon karıştığı iddialarına cevap vermek üzere yaptığı basın toplantısında Sağlık Bakanlığının verilerine dayanarak İzmir’de barsak enfeksiyonu vakalarının geçen yıldan bu yana yüzde 33 oranında arttığını söylediğini hatırlatan Güven, Sağlık Bakanı'nın da basında yer alan açıklamasında  destekleyici ifade kullanmaya çalıştığını belirterek, "İzmir'de içme suyuna bağlıishal vakalarında belirgin bir düşüş saptanırken, Bakanlığın bu verilere hangi hastalık tanımlamasıyla ulaştığı koca bir muammadır. Sadece ‘mevsimsel’ açıklaması da hastalık tanımlaması için son derece yetersiz olup, yurttaşların yanlış anlamalarına yol açabilecek bir açıklamadır. Barsak enfeksiyonunun yol açtığı ishal türlerinin ve önlemlerinin de açıklanması gerekir ki halkımız da ona göre önlem alsın” dedi. 


BİLGİLER ÜÇÜNCÜ ŞAHISLARDA


Kişisel hastalık verilerinin paylaşılması endişesini sistem uygulamaya geçmeden dile getirdiklerini hatırlatan CHP’li Güven şüphelerinin boşa çıkmadığını söyledi. Güven, “Görüyoruz ki Sağlık Bakanlığı, barsak enfeksiyonu ile ilgili verileri üstelik yanlış anlamaya yol açacak şekilde 3’üncü şahıslarla paylaşmış. Ayrıca İzmir’de içme suyu analizlerinin yapıldığı  İZSU laboratuvarları, Bakanlığın denetiminde olduğu halde ve düzenli olarak internette yayınlanan analiz sonuçlarına  göre  de su kalitesinin içilebilir nitelikte olduğu saptandığı halde, İzmir'de içme suyu kaynaklı barsak enfeksiyonu varmış gibi gösteriliyor. Başkentin çeşmelerinden akan suyun renginin sarı ve kokulu olduğunu kabul eden ancak sağlığa zararlı bir durumun olmadığını açıklayan Sağlık Bakanı, kendisinin ise damacana su içtiğini itiraf etti. Arıtılmadan şehre verilen su nasıl sağlıklı olabilir k? Sayın Bakandan beklentimiz sorduğum sorulara cevap vererek halkı il ayrımı yapmadan sağlık için bilinçlendirmesidir. Bakanlık, Gökçek ile bir olup yanlış algı yaratacak bilgilerle  İzmir ile uğraşacağına, Türkiye'de yaşadığımız sağlık sorunlarının çözümü için uğraşması gerekir." açıklamasında bulundu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.