Dolar 32,5698
%0.09
Euro 34,9596
%0.38
Altın 2.425,430
%0.09
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meles’te “beton” operasyonu

Meles’te “beton” operasyonu

İZSU Genel Müdürlüğü, Meles'te dönem dönem ortaya çıkan kokunun kalıcı olarak giderilmesi için dere tabanında betonlama çalışmalarına başladı.

  • Ege Postası
  • 22.07.2014 - 09:42
İZMİR- Özellikle yaz aylarında artan sıcaklıkların dere tabanında biriken malzemelerde koku yaratmaması için Meles Deresi'nin tabanındaki iyileştirme çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi,  bu kapsamda bir taraftan çamur ve balçıkların tahliyesini sürdürürken diğer taraftan da temizlenen bölümlerde beton atmaya başladı.
Sümerbank Köprüsü'nden Körfez girişine kadar olan 20 bin metrekarelik bölümde çalışmalarına devam eden İZSU, bu sayede balçık ve çamur oluşumunun önüne geçecek, Meles'i tamamen iyileştirecek. Çamur pompalarıyla çamuru hızla susuzlaştıran ve özel amfibik araçlarla tabandan alarak yüzeye stabil malzemeler seren ekipler, beton dökmenin ardından Meles'deki iyileştirme çalışmalarını tamamlayacak. Dere tabanına çökertme havuzları yapılarak büyük bir titizlikle adım adım gerçekleştirilen çalışmaların bu yıl sonuna kadar tamamlanması ve Meles Deresi'ndeki iyileştirmenin kalıcı olarak gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
 


Meles'te yaz temizliği

İZSU ekiplerinin Meles Deresi'nde yürüttüğü bu yılki temizlik çalışmasında, 2 milyon liralık yatırımla hizmete alınan amfibik dere temizlik aracı ile çamur pompaları kullanıldı. Mayıs 2014'ten bu yana geçen süre içinde deniz suyu giriş noktasından Yalı Çapkını'na kadar olan bölgede 46 bin 905 ton malzeme alınarak suyun akışı sağlandı.
Büyükşehir Belediyesi İZSU yetkilileri, yapılan çalışmaların kalıcı olması için vatandaşlardan derelere malzeme atılmaması ve korunması için destek istedi. 



 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.