Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0551
%-0.03
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,09
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meles’te “beton” operasyonu

Meles’te “beton” operasyonu

Geçtiğimiz yıl Meles Deresi zemininin 13 bin metrekaresini betonlayan İZSU, kalan 17 bin metrekarelik bölümde de betonlama çalışmalarına başladı. Çalışmalar, özellikle yaz aylarında artan sıcaklıkların dere tabanında biriken malzemelerde koku yaratmaması ve rahatlıkla temizlenebilmesi için büyük önem taşıyor. İZSU, Meles'te ikinci etap çalışmalara başladı

  • Ege Postası
  • 04.08.2015 - 10:55
İzmir Büyükşehir Belediyesi,  kent tarihinde önemli bir yeri olan ve ünlü ozan Homeros’un kıyısında yaşadığı Meles Deresi’ndeki iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz yıl Sümerbank Köprüsü ile viyadük ayakları arasında kalan kısımda 13 bin metrekarelik balçık zemini betonla kaplayan İZSU, şimdi de viyadük ayakları ile DLH binaları arasında kalan 17 bin metrekarelik bölümde betonlama çalışmalarına başladı. Çalışmalar, özellikle yaz aylarında artan sıcaklıkların dere tabanında biriken malzemelerde koku yaratmaması ve iş makineleri ile daha kısa sürede temizlenebilmesi için yürütülüyor. Böylelikle 3 ay süren rutin temizlik çalışmalarının çok daha kısa sürede tamamlanacağı belirtildi. Yağışlı dönemin ardından Mayıs ayında Meles ve Arap derelerinde temizlik çalışmalarına başlayan İZSU ekipleri, dere temizlikleri ve zemin iyileştirme çalışmaları kapsamında Meles ve Arap Deresi’nden 30 bin ton malzeme çıkardı.
 
Bataklığa son
Meles Deresi viyadük ayakları ile Meles ve Arap derelerinin birleştiği noktaya kadar balçık olan zeminde yürütülen iyileştirme çalışmaları yağış olmaması durumunda Ekim ayına kadar tamamlanacak. Geçtiğimiz yıl 13 bin metrekarelik alanda yapılan betonlama çalışması ile birlikte, derenin 30 bin metrekarelik alanı bataklıktan kurtulmuş olacak. Böylelikle temizlik çalışmaları daha kısa sürede bitirileceği için yaz aylarında artan sıcaklıkların dere tabanında biriken malzemelerde koku oluşumu engellenmiş olacak.

Meles Deresi’nin Sümerbank Köprüsü ile Körfez’e çıkış noktası arasında durgun birikintilerde, özellikle organik ve inorganik içerikli malzemelerin aşırı sıcaklarda kokuya neden olduğunu belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Meles’in Sümerbank Köprüsü ile İzmir Limanı istikametinde viyadük altına kadar bölümünün zemini bataklık olduğu için iş makinelerini dere içine sokamıyor ve sadece belli bölümlerini temizleyebiliyorduk. Bu yıl zemin beton olduğu için araçlarımız dere içine rahatlıkla girdi ve temizlik çalışmalarını daha kısa sürede tamamladık. Yağışlar nedeniyle ara verdiğimiz dönemler oldu ama çalışma bize büyük hız kazandırdı. Meles Deresi’nin Arap Deresi ile buluştuğu noktaya kadar olan bölümde de 4 bin metrekarelik alanda zemin iyileştirme çalışmasını tamamladık. Şu anda Demiryolu köprüsü ile Meles’in denize döküldüğü noktaya kadar olan bölümde ekiplerimiz çalışıyor. Bu bölümdeki betonlama çalışmalarını da bitirdiğimizde dere temizliğinde daha da hız kazanacağız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.