Dolar 32,3106
%0.19
Euro 35,1105
%-0.03
Altın 2.303,090
%1.12
Bist-100 9,06
%2.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mehmet Ali Şahin'den 3 dönem açıklaması

Mehmet Ali Şahin'den 3 dönem açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 3 dönem kuralıyla ilgili düzenleme yapmayı düşündüklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 04.09.2015 - 17:46
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı.
AK Parti tüzüğünde yer alan 3 dönem kuralına değinen Şahin, 26. dönemde bu kurala takılanlar için parti tüzüğünde geçici bir düzenleme yapılabileceğine değindi.
Şahin konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"3 dönem kuralını tüzüğümüze koyarken arkadan genç yetenekler gelsin, ülkemize başarılı hizmetle ryapsın diye koymuştuk. Bu kuralın tüzeğe konmasını destekleyenlerden biriyim. Başka gençlerin önü açılsın diye, 26. dönem için adaylık başvurusunda bulunmadım. 25. dönem 1 Kasım'da bitmiş olacak, aslında bir engelimiz yok, 70'e yakın arkadaş olarak.
Ben bu nedenle başvuruda bulunmadım. Ancak genel başkanımızın benim başvurmamamdan haberi yok. Nasıl karşılayacak bilemiyorum. Anlayışla karşılayacağını düşünüyorum. 25. dönemde 3 dönem sebebiyle aday olamamış arkadaşların engeli kalktı. Ancak bazı arkadaşlarımızın 26. dönemle ilgili yasağı başlıyor. 25. dönem birkaç ay sürüyor görüyosunuz, erken seçim kararı alındı. 
Bu arkadaşlarımızla ilgili geçici bir düzenleme yapma düşüncemiz var. Henüz netleşmiş değil. Muhtemelen tüzüğümüze geçici bir madde koyarak 25. dönemin sayılmamasını öngören bir düzenleme yapmayı planlıyoruz. Henüz kesinleşmedi ama eğilim bu noktada.
Öyle bir düzenleme yaparsak bu seçimler dolayısıyla 3 döneme takıldığı için hiç kimse aday adaylığı ya da adaylık başvurusunda bulunma hakkından mahrum kalmayacak. 3 döneme takılmış 25. dönemde aday adayı olamamış arkadaşlardan da müracaat edenler var. Bunun partimizde güç kaybına yol açacağını düşünmüyorum." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.