Dolar 32,3728
%0.17
Euro 35,0404
%-0.07
Altın 2.326,620
%0.27
Bist-100 9,14
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meclis personelinin örnek projesi

Meclis personelinin örnek projesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi personelinden oluşan gönüllü çalışma grubunca başlatılan ve yürütülen Sosyal Meclis Projesi kapsamında 'Giysi, Kitap ve Oyuncak Kumbarası'nda toplanan kullanılabilir durumda olan kitap, giysi ve oyuncaklar...

  • Ege Postası
  • 25.07.2013 - 16:39
Türkiye Büyük Millet Meclisi personelinden oluşan gönüllü çalışma grubunca başlatılan ve yürütülen Sosyal Meclis Projesi kapsamında 'Giysi, Kitap ve Oyuncak Kumbarası'nda toplanan kullanılabilir durumda olan kitap, giysi ve oyuncaklar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Sosyal dayanışma anlamında topluma, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına örnek
olmayı hedefleyen TBMM İdari Teşkilatı, sosyal dayanışmanın güçlendirilmesi, ihtiyaç sahiplerine destek olunması, toplumsal paylaşımın öneminin hatırlatılması ve israfın önlenmesi amacıyla 3 Haziran 2013 günü başlattığı “Giysi, Kitap ve Oyuncak Kumbarası” projesini başlatmıştı. TBMM personelinden oluşan gönüllü çalışma grubunca başlatılan projede evlerde kullanılabilir durumda olan giysi, kitap ve oyuncakların ihtiyaç sahibi kurum veya kişilerin listesi oluşturularak, kurum içinde toplanan malzemelerin muhafaza, tasnif ve dağıtımı planlandığı belirtildi.

Projenin ilk dönemi olan 3 Haziran 2013 ve 5 Temmuz 2013 tarihleri arasında toplanan bağışlar, gönüllü çalışma grubu tarafından tasnifi yapılarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 23 Temmuz 2013 tarihinde kargo ile gönderildi. Biri milletvekili olmak üzere 125 kişiden bağışın geldiği, Ankara ve İstanbul'da (Milli Saraylar) onlarca koli giysi, kitap ve oyuncağın toplandığı projede, Ankara'da toplanan malzemelerin Ordu Kabataş Anadolu Lisesi’ne 45 koli giysi, kitap, oyuncak, Şanlıurfa Siverek Kız Anadolu Lisesi’ne 34 koli giysi, kitap ve dirne Uzunköprü ilçesinden Kıbrıs gazisi bir vatandaşa 1 koli giysi gönderildiği ifade edildi.

Ayrıca, Ankara Kırkkonaklar İffet Güneşoğlu İlköğretim Okulu için ayrılan 10 koli kitap ve oyuncak ise okulun talebi üzerine Eylül ayında teslim edileceği ifade edilirken İstanbul'da toplanan 34 koli giysi, kitap ve oyuncağın Beykoz ilçesi sınırlarında bulunan ihtiyaç sahibi okullara ulaştırılmasının planlanlandığı da belirtildi.

Proje kapsamında toplanan bağışlar, belirlenen adreslere özel bir kargo şirketi tarafından ücretsiz olarak ulaştırılıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.