Dolar 32,5137
%-0.08
Euro 34,9473
%0.34
Altın 2.435,870
%0.52
Bist-100 9.794,00
%0.74

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Markopaşa'ya tam not

Markopaşa'ya tam not

Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu'nun Türk tiyatrosu ekolünde önemli bir yer teşkil eden operetlerinden biri olan "Marko Paşa" İzmirli sanatseverlerle buluştu.

  • Ege Postası
  • 10.10.2015 - 12:20
Türk tiyatrosunun komedi dalındaki en büyük ustalarından Nejat Uygur tarafından uzun yıllar başarıyla sahnelenen "Marko Paşa", günümüz yorumuyla Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından, geleneksel Türk tiyatrosu ekolünde önemli bir yer teşkil eden operetlerinden bir örnek olarak İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde sergilendi ve İzmirli sanatseverlerden tam not aldı. 

Süheyl ve Behzat Uygur, Şahnaz Çakıralp, Uğur Babürhan, Leyla Yüngül, Önder Keskin, Burcu Afşin, Ömer Yılmaz ve uzun bir aradan sonra tekrar sahnede görülen Nejla Uygur ile müzikalin dijital görsel tasarımlarını yapan Jr. Behzat Uygur, kostüm tasarımlarını gerçekleştiren Sadık Kızılağaç, besteleri Afife Jale ödülüne sahip Serpil Günseli ile şarkı sözlerini yazan, dekor tasarımı ve yönetmenliği yapan Uğur Babürhan oyunun finalinde uzun süre coşkuyla alkışlandı. Duygulandığı gözlerden kaçmayan Nejla Uygur alkışların bir kısmını merhum eşi Nejat Uygur'a gönderdi. 

Babaları Nejat Uygur gibi İzmir'in kendileri için büyük önem taşıdığını dile getiren Behzat Uygur, gördükleri ilginin kendileri için büyük mutluluk kaynağı olduğunu ve genel istek üzerine programlarını ayarlayarak tekrar geleceklerini söyledi. 

Oyunu izleyenler arasında bulunan İzmir Dişhekimleri Odası Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Alpöz, Dt. Eşi Esin Alpöz ve oğlu Berker ile birlikte kuliste ekibi ziyaret ederek Türk tiyatrosuna verdikleri emek nedeniyle Uygur ailesi adına Nejla Uygur'a bir demet çiçek vererek teşekkür etti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.