Dolar 32,3310
%-0.09
Euro 34,8365
%0.13
Altın 2.388,340
%-0.35
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Manisa'ya mevsimin ilk karı yağdı

Manisa'ya mevsimin ilk karı yağdı

Manisa'da akşam saatlerinde başlayan kar Şehzadeler, Soma ve Demirci ilçelerinin yüksek kesimlerinde etkili oldu

  • Ege Postası
  • 21.11.2017 - 09:57

Manisa'nın Şehzadeler, Soma ve Demirci ilçelerinin yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı yağdı. 

Demirci ilçesinde gün boyu etkili olan sağanak, akşam saatlerinde ilçenin yüksek kesimlerinde yerini kara bıraktı.

İlk kar Demirci-Simav karayolu bin 470 rakımlı Akçakertik mevkinde etkisini gösterdi.

Fırtınanın etkisi ile bazı yerlerde etkili olan tipi ile kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken karayolları ekiplerinin gece boyunca kar temizleme çalışmasına devam edeceği öğrenildi. 

Soma ve Şehzadeler ilçesinde de etkili olan kar yağışını gören vatandaşlar bölgelere giderek fotoğraf çekildi. 

Spil Dağı Milli Parkı beyaza büründü

Manisa'nın Spil Dağı Milli Parkı'na mevsimin ilk karı yağdı. Milli parkta bulunan 1517 metre yükseklikteki bungalovların çatısı da beyaza büründü.

Hava sıcaklığındaki düşüşle birlikte Spil Dağı Milli Parkı'na mevsimin ilk karı yağdı. Dağın yamaçları beyaza bürünürken, 1517 yüksekliğindeki Spil Milli Parkı'nın zirvesinde de kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Milli parktaki kar kalınlığı, yer yer 10 santimetreyi buldu. Gece saatlerinde başlayan yağışın ardından beyaz örtünün keyfini çıkarmak isteyenler, Spil Dağı'na çıktı. Milli parkın içinde bulunan evlerde kalıp, manzarayı seyretmek isteyenlerin sayısı da arttı.

Milli parktaki orman köşklerinin işletmecileri ise hafta sonu rezervasyonlarının şimdiden yapıldığını, yılbaşı için de parka ilginin arttığını belirtti.

Kütahya'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde, yoğun kar yağışı yüksek kesimlerde ulaşımı ve hayatı olumsuz yönde etkiledi. Bazı vatandaşlar ise yılın ilk kar yağışının keyfini çıkardı.

Akşam saatlerinde bin 500 rakımlı Kocayayla mevkisinde başlayan yılın ilk kar yağışı, Domaniç-İnegöl karayolunda sürücülerin zor anlar yaşamasına neden oldu.

Kış koşullarına uygun olmayan lastiklerle yola çıkan birçok sürücü geri dönmek zorunda kalırken, karayolları ekipleri yol açma ve tuzlama çalışmalarına başladı.

Kar kalınlığı Kocayayla mevkisinde 5 santimetreye ulaştı.

İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı, Domaniç yolunu kullanacak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Uşak'a mevsimin ilk karı yağdı

Uşak'ta gece yarısı başlayan kar yağışı kenti beyaz örtüyle kapladı.

Uşak'ta mevsimin ilk kar yağışı düştü. İl merkezi ve Banaz ilçesi ile yüksek kesimlerde gece etkili olan kar yağışı, kent merkezini beyaza bürüdü. 

Güne beyaz bir görüntüyle başlayan Uşaklılar, iş yerleri ve okullarına giderken karın keyfini çıkardı.

Kent merkezinde 3 santimetreyi bulan kar kalınlığı yüksek kesimlerde 10 santimetreye kadar ulaştı.

Meteoroloji yetkilileri, yağışlı havanın sona erdiğini, bu gece sıcaklığın sıfırın altına düşeceğini, çarşamba gününden itibaren ise sıcaklıkların yeniden mevsim normallerine yükseleceğini bildirdi. 

Bu arada, kar yağışı nedeniyle il genelinde ulaşımda her hangi bir sorun yaşanmadı.

Denizli'de mevsimin ilk karı yağdı

Denizli'de hava sıcaklığının düşmesiyle, yüksek kesimler beyaza büründü.

Denizli'de hava sıcaklığındaki düşüşle birlikte sağanak, yerini kar yağışına bıraktı. Dün gece başlayan kar yağışı, Denizli- Antalya karayolu üzerindeki Cankurtaran ve Şahin Tepesi mevkileri ile Honaz, Tavas, Çameli, Serinhisar ilçelerinin yüksek kesimlerine yağdı. Honaz Dağı Milli Parkı'nda kartostallık görüntüler ortaya çıktı.

Milli parka gidenler, kar topu oynamanın keyfini yaşadı. Denizli- Antalya karayolu Cankurtaran mevkisinde bugün sabah saatlerinden itibaren kar yağışının yanı sıra sis de etkili oldu. Trafik polisleri yolda güvenlik önlemi alarak sürücülerin yavaş gitmesi konusunda uyarıda bulundu. Denizlililer, mevsimin ilk karını görmenin mutluluğunu yaşarken, kar yağışı, ulaşımda herhangi bir aksaklığa yol açmadı.

Sandıklı'ya mevsimin ilk karı yağdı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde mevsimin ilk karı yağdı.

Sabaha kadar etkili olan kar yağışı, ilçenin yüksek yerleri, çatıları ve araçların üzerini beyaza bürüdü.

Kar yağışının başlaması ile birlikte gece sıfırın altında 6 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı sabah saatlerinde 0 olarak ölçüldü.

İlçede etkili olan kar yağışı sonrası kapalı yol bulunmadığı, belediye ekiplerinin her ihtimale karşı hazırlıklı olduğu bildirildi.

Öte yandan, Ulu Cami civarında bazı iş yerlerinin önlerinde bulunan bezden yapılmış güneşlik sundurmalar yağan karın ağırlığı ile yıkılarak kullanılmaz hale geldi. 

Aydın'da kar yağışı

Köşk ilçesinde kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kar yağışı nedeniyle Köşk'ün Gökkiriş Mahallesinde vatandaşların su sıkıntısı çekmemesi için Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri çalışmalara başladı.

Hacetbaba mevkisinde yer alan içme suyu kaynaklarında 16 drenaj ve 6 maslak yenileyen ekipler, yapımı süren isale hattını tamamlanması ve ilk etapta bin 200 metre isale hattı yapımını bitirmeyi hedefliyor.

Ekipler, bir bölüm içme ve kullanım suyunu mahalleye ulaştırarak 600 metre daha hat yapılmasının ardından çalışmalarını sonlandıracak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Kar, kış, yağmur, çamur demeden, zorlukları aşacağız ve hizmet gitmeyen, sıkıntı olan bir tek yerleşim yeri dahi kalmayacak” ifadesini kullandı.

(DHA- AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.