Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Manisa'da 475. Uluslararası Mesir Festivali coşkusu

Manisa'da 475. Uluslararası Mesir Festivali coşkusu

MANİSA'da bu yıl 475'incisi düzenlenecek uluslararası mesir festivali, yarın (Salı) düzenlenecek çeşitli etkinliklerle başlayacak. Festivalin ilk akşamında şarkıcı Demet Akalın sahne alacak. Festival, 26 Nisan'daki tarihi Sultan Camisi'nden 6 ton mesir macunu saçılmasının ardından Mustafa Ceceli konseri ile sona erecek.

  • Ege Postası
  • 20.04.2015 - 16:35
MANİSA - Manisa 475. Uluslararası Mesir Festivali, saat 14.00'de Şehzadeler İlçesi Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayacak. Çelenk sunumunun ardından Vali Erdoğan Bektaş başkanlığındaki Mesir Festivali Kutlama Komitesi üyeleri, protokol üyeleri, sivil toplum örgütlerinin katılıyla kortej yürüyüşü yapılacak. Festivalin ilk günün havada akborabi gösterileri ünlü Solo Türk de saat 19.00'da bir gösteri sunacak. İlk gün etkinlikleri, şarkıcı Demet Akalın'ın Cumhuriyet Meydanı'nda sevilen eserlerini Manisalılar için seslendirmesiyle sona erecek. 

Festivalin ilk gününde ayrıca 22. Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın açılışını yapacak. 

Bir hafta sürecek festivalin ikinci gününde Manisa turizminin gelişimi ve turizm işletmecilerinin sorunlarını gündeme alan bir toplantı yapılacak. Aynı gün içerisinde yine çeşitli yerlerde sanatsal etkinlikler olacak.



Festivalin üçüncü gününde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'yla birlikte coşku katlanacak. Çocuklar için çeşitli sanatsal etkinliklere yer verilecek. Festival kapsamında 24 Nisan'da ise yine gün boyu sanatsal etkinlikler devam ederken gece konuk ülkelerin halk dansları ekiplerinin katılımıyla gala gecesi, 25 Nisan'da da Posta Güvercinleri Mesir Yarışması'nın yanı sıra, 15. Geleneksel Manisa yemekleri ve Tatlıları yarışması yapılacak. "5 Nisan'da ayrıca akşamı ise geniş bir katılımla fener alayı ve ardından Cumhuriyet Meydanı'nda ünlü şarkıcı Sıla sahne alacak. 

Festivalin son günü olan 26 Nisan Pazar günü ise kortej yürüşünün ardından tarihi Sultan Camisi'nin kubbelerinden 6 ton mesir macunu saçılacak.

Etkinliklerin son gecesinde ise ünlü şarkıcı Mustafa Ceceli, sahne alarak Manisalılar'a muhteşem bir konser verecek.

Bu yılki Mesir Festivali'ne 14 ayrı ülkeden 500'den fazla yabancı konuk katılacak. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.