Dolar 32,5725
%0.08
Euro 34,8901
%0.07
Altın 2.434,310
%0.17
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mahkumlara özel tren vagonu

Mahkumlara özel tren vagonu

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, tutuklu ve hükümlülerin nakli konusunda kara ve hava yolunun yanı sıra demiryollarının da kullanabilmesi için de çalışma başlattıklarını açıkladı.

  • Ege Postası
  • 25.12.2012 - 13:35
ANKARA - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, canlı yayında NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç’ın sorularını yanıtladı.
Sadullah Ergin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ofisinde dinleme cihazı bulunmasıyla ilgili olarak şöyle konuştu:
“Başka ülkelerde de yaşanıyor. Her ülkenin belli miktarda bunu yaşadığını düşünüyoruz. Bunlarla mücadele başladı. Bunları bitirdik deme imkanı yok, azaltmaya çalışıyoruz. Başbakanlık idari soruşturma yürütüyor. Hem idari, hem adli soruşturma yürütülüyor. 2001 yılında AK Parti Hatay İl Başkanlığı’nda yaptığım bir mülakat dinlenmişti.
İdari ve adli soruşturma sonucu çıkacak tablaya bakacağız. Ciddiyetle üzerine gidilmesi gerekiyor. Vatandaş da ben de dinlemeler konusunda endişe duyarım."

'HER İNSANIN VÜCUDUNDA BELLİ TOKSİT MADDE VAR'

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:
“Her insanın vücudunda belli toksik madde var. Önemli olan normal değerlerde olup olmadığı, ölüm ile bunun bir bağı olup olmadığıdır. Herkeste bu toksik maddeler var. Bilimsel rapordan önce basında senaryolar yazıldı. Savcılık, güçlü deliler varsa yargıya götürecek ya da takipsizlik verecektir."

'İŞKENCE SUÇLARINDA ZAMANAŞIMI KALKACAK'

4. Yargı Paketi’yle ilgili önemli ayrıntılar veren Ergin, şu ifadeleri kullandı: “İşkence suçlarında zamanaşımı kalkacak. Soruşturma ve kovuşturmada tutukluluk halinin devamı kararı için tutukluyla da görüşülelecek. AİHM kararlarından sonra soruşturma yeniden başlanacak."
Cinsel saldırılarda cezaların artıralacağını vurgulayan Ergin, "Cinsel taciz ve cinsel saldırılarda müeyyidelerin artırılması konusunda çalışmamız var. Koruyucu aileler de düzenlemeye girecek. Cinsel istismar ve saldırı suçlarında rapor alınmasını metinden çıkarıyoruz. Adli Tıp’a gönderilip beden ve ruh sağlığı bozulmuştur ya da bozulmamıştır şeklinde raporu alınmayacaktır.

15-18 yaş grubunda cinsel istismar suçları kamu davası kapsamında girecek. Savcılık haber alır alır almaz kamu davası açacak. Mağdur ya da mağdure şikayetçi olmasa dahi ceza verilebilecek. Kürtaj konusu tasarıda netleşti, ilgili bakan açıklayacaktır" dedi.

ODTÜ’deki olaylara da değinen Ergin, “İfade özgürlüğünün sonuna kadar mücadelesini veririm. İfade özgürlüğü diyerek kimse şiddeti savunmasın. Ne olur bu konuda hassasiyet gösterelim. Molotofkokteylleri hazırlanıyor, binalara zararlar veriliyor. 16 yaralı var. Bunu ifade özgürlüğünün neresine koyacaksını? Şiddet bulaştığı anda güvenlik güçlerimiz vatandaşları korumak için görevini yapmak durumundadır. Şiddet barındırmayan eylemler suç oluşturmaz” diye konuştu.
34 kişinin yaşamını yitirdiği Uludere olaylarıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini hatırlatan Ergin, "Diyarbakır Başsavcılığı soruşturma yürütüyor. Başsavcılık teknik bilgileri topluyor. Tüm taraflardan teknik bilgilerin derlenip toparlanması süreci var" dedi.Ergin, mahkumların nakilleri için özel vagonlar kullanılacağını açıkladı. Ergin, “Tutuklu ve hükümlüleri hava yolu ve sivil otobüslerle taşıyoruz. Buna demiryollarını da ilave ediyoruz. Özel yapılmış vagonlarla seyahat yapılacak” dedi.(NTVMSNBC)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.