Dolar 32,3627
%0.14
Euro 34,9578
%-0.31
Altın 2.324,970
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mahkeme kararına rağmen facia ocağına giremediler

Mahkeme kararına rağmen facia ocağına giremediler

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, 301 madencinin yaşamını yitirdiği ocakta inceleme yapmak isteyen Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile Türk Tabipleri Birliği (TTB) heyetine; mahkeme kararına rağmen, şirket yetkilileri engel oldu.

  • Ege Postası
  • 07.10.2015 - 17:16
Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait Eynez Ocağı'nda yaşanan maden faciasıyla ilgili rapor hazırlamak üzere bölgede incelemelerde bulunmak isteyen TMMOB ve TTB heyetine; Ankara 12. İdare Mahkemesi'nden alınan karara rağmen şirket yetkililerince izin verilmedi.



Bunun üzerine Eynez Ocağı nizamiye giriş kapısında açıklama yapan TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, facianın hemen ardından ocakta inceleme yapmak istediklerini ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 'İş kazaları, İş Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca incelenmektedir. İş müfettişleri dışında, iş kazası incelemesinin yapılması mümkün değildir' gerekçesiyle taleplerini reddettiğini söyledi. Bunun üzerine konuyu yargıya taşıdıklarını söyleyen Soğancı, Ankara 12'inci İdare Mahkemesi'nin Bakanlık işleminin hukuksuzluğuna hükmettiğini ifade etti. 

'ŞU ANDA 300 KİŞİ ÇALIŞIYOR'
İşletme yetkililerinin bu mahkeme kararına rağmen heyetlerini içeriye almadığını belirten Soğancı, şunları söyledi:



"Şu anda duyduk ki, bu işletmede 300 insan çalışıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nı Ankara'ya gidince de uyaracağım. Şu anda 301 canın kaybolduğu bu maden ocağında bu 300 arkadaş ne yapmaktadı? Bunların iş güvenlikleri sağlanmış mıdı? Bunların işçi sağlığı iş güvenliği hükümleri bu ocakta var mıdı? Bir yeni 300 kişi daha gidecek midir'" (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.