Dolar 32,4419
%0.01
Euro 34,8295
%0.25
Altın 2.437,750
%-0.04
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mahkeme Başkanı'na son görev

Mahkeme Başkanı'na son görev

İzmir'de kanserden yaşamını yitiren İzmir Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Telli, mahkeme binası önünde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Törene, yargı camiasından mülki ve askeri erkandan yoğun bir katılım oldu. Törene Danıştay Başkanı Güngör de katıldı

  • Ege Postası
  • 12.11.2018 - 16:17

Kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitiren İzmir Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Telli için tören düzenlendi. 

Türk bayrağına sarılı naaşı görev yaptığı İzmir Bölge İdare Mahkemesindeki tören alanına getirildikten sonra Telli'nin öz geçmişi okundu.

Törende konuşan İzmir Bölge İdare Mahkemesi Başkan Vekili Mehtap Caynak, Ali Telli'nin inançlı ve yaşamı boyunca vatansever bir yurttaş olduğunu söyleyerek merhumun Anadolu'nun insani değerleri ile beslenmiş, sağlam kişiliği ile en zorlu dönemlerde dimdik, ayakta durmayı başardığını dile getirdi. Telli'nin saygıdeğer bir yargıç ve başarılı bir yönetici olduğunu ifade eden Caynak, "Bu zamansız, erken veda acımızı derinleştiriyor. Tüm sevenlerine sabırlar diliyorum" dedi.  

Törende konuşan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Telli'nin ailesine ve yargı camiasına başsağlığı dileyerek değerli bir meslektaşını kaybettiği için üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Güngör, "Biz onu her zaman iyiliğiyle, güzelliğiyle tanıdık. Meslekteki başarısını biliyoruz. Başarılar elbette taçlanır, biz de onu isterdik ki Danıştay üyesi olarak görelim fakat kısmet değilmiş. Mesleğinde temayüz etmiş, başarılı, liyakatli, dürüst, iyi ahlaklı, çalışkan bir insan olarak her zaman gönlümüzde, kalbimizde yeri ayrı olacak." dedi.

Telli'nin bu dünyadan hoş bir seda bırakarak vakitsiz ayrıldığını ifade eden Güngör, "Yargı camiası bu kaybı erken yaşadı ama ne var ki takdiriilahi. Elden bir şey gelmez. Kadere rıza göstermekten başka çaremiz yok." diye konuştu.

TOPRAĞA VERİLDİ

İzmir Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Telli için Karşıyaka ilçesindeki Beşikçioğlu Camisinde tören düzenlendi.

Cenaze töreninde eşi Filiz Telli, kızı Nihan Telli, oğlu Artun Telli, annesi Fatma Telli, babası Mehmet Telli ve kız kardeşi Seyhan Coşkun taziyeleri kabul etti.

Konuşmaların ardından İzmir İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan merhum Ali Telli için dua okudu. Telli'nin cenazesi ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenazeye Telli'nin ailesi ve yakınlarının yanı sıra İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Adalet Bakan Yardımcısı Selahaddin Menteş, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Aydıner, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ile çok sayıda hakim, savcı ve adliye personel katıldı.  (AA-DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.