Dolar 32,1974
%0.13
Euro 34,9771
%0.03
Altın 2.504,950
%0.07
Bist-100 10.895,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP’li Şimşek: Ergenekon cezalarını vicdanlar kabullenemedi

MHP’li Şimşek: Ergenekon cezalarını vicdanlar kabullenemedi

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Ergenekon davası sanıklarına verilen cezaları topluma izah etmenin mümkün olmadığını belirterek "Vatandaş Ergenekon davasını ve cezaları vicdanında kabullenemedi."...

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 18:46
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Ergenekon davası sanıklarına verilen cezaları topluma izah etmenin mümkün olmadığını belirterek "Vatandaş Ergenekon davasını ve cezaları vicdanında kabullenemedi." dedi.

    MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Ergenekon davası sanıklarına verilen cezaları değerlendirdi. Cezaların adaletsiz olduğunu öne süren MHP Samsun Milletvekili Şimşek, "Sayın Genel Başkanımız verilen cezaların ağır olduğunu bir dayanağının bulunmadığını ve bunun siyasi bir dava olduğunu ifade ettiler. Verilen cezalar o kadar adaletsiz ve orantısız ki, bunu vatandaşa izah etmek mümkün değil. Vatandaş Ergenekon davasını ve verilen cezaları vicdanında kabullenemedi. Bu dava başından sonuna kadar dayanaksız, hukuki delillerden yoksun bir davadır. Bu nedenle Türkiye bu davada yara almıştır." dedi.

    Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı ile 2 yıl çalışan bir Genelkurmay Başkanı'nın terör örgütü kurmak ve yönetmek suçu ile müebbet hapis cezasına çarptırılmasının akla mantığa uygun şeyler olmadığını iddia eden MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, "PKK’lılar ellerini kollarını sallayarak dolaşıyorlar. Şuanda dağa çıkmaların arttığı söyleniyor. Bu ülkeyi bölme faaliyetleri başlamıştır. Ergenekon küresel güçlerin ülkemiz üzerinde uygulamaya çalıştığı bir projenin parçasıdır." diye konuştu.

    Cemalettin Şimşek, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlayarak hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.