Dolar 32,4324
%0.16
Euro 34,5905
%0.01
Altın 2.384,030
%0.16
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP vekillerden Soyer’e 9 Eylül'de sert 'Türk Milleti' çıkışı!

MHP vekillerden Soyer’e 9 Eylül'de sert 'Türk Milleti' çıkışı!

MHP İzmir Milletvekilleri Tamer Osmanağaoğlu ve Hasan Kalyoncu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i 9 Eylül kutlamaları kapsamında düzenlenen çelenk koyma törenindeki konuşması nedeniyle sert bir dille eleştirdiler. Vekiller, Soyer’in konuşmasında “Türk” kelimesi kullanmamasına tepki gösterirken “Türk'süz bir İzmir olamayacaktır” mesajı verdiler. 

  • Ege Postası
  • 09.09.2020 - 15:17

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun ve kurtuluş mücadelesine son noktanın konulmasının tarihi 9 Eylül Zaferi’nin 98. yılı coşkulu kutlamalarla başladı.

9 Eylül’ün 98. yılı coşkusu Basmane Karakolu’nun önünden Lozan Meydanı’na yapılan yürüyüşle başladı ve ardından resmi törenler için Cumhuriyet Meydanı'na geçildi. Çelenk koyma töreninde yaptığı konuşmada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9 Eylül’ün sadece bir kurtuluş günü değil, dünyanın kaderini değiştirecek bir umudun başlangıcı olduğunu ifade etti.

Başkan Soyer’in kurtuluş mücadelesinin zaferle taçlandığı 9 Eylül’ün emperyalizmin sömürgeci tavrına karşı halkların kazanımı olduğunu ifade ettiği konuşmasına MHP'nin İzmir milletvekillerinden tepki geldi. MHP İzmir Milletvekilleri Tamer Osmanağaoğlu ve Hasan Kalyoncu’dan tepki geldi. Konuşmasında hiçbir şekilde “Türk” kelimesine yermemesi nedeniyle sert bir dille eleştiren vekiller Soyer’i kınadıklarını söylediler.

İSTİKLAL MÜCADELESİNE TÜRK MÜHRÜNÜN VURULDUĞU GÜNDÜR

9 Eylül’ü milli mücadele destanına “Türk” mührünün vurulduğu gün olarak tanımlayan Osmanağaoğlu, sosyal medyasında yaptığı açıklamalarda Soyer’ sert bir dille eleştirerek, “Nasıl ki pençesiz bir kurt olamazsa içinde "Türk milleti" nin geçirilmediği bir Milli Mücadele destanından bahsedilemeyecektir” dedi.

Osmanağaoğlu paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi; 
“Bugün; mukaddes vatan topraklarının hiç bir hain emeli bağrında barındırmayacağının tüm dünyaya net bir şekilde ilan edildiği gündür! Bugün; ihanet planlarının çöpe atıldığı, hıyanet içinde olanların denize döküldüğü, Türk milletinin yazdığı Milli Mücadele destanının altına, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman Türk milleti tarafından "Türk" mührünün vurulduğu gündür! Bugün; içinde Türk'ün olmadığı bir İzmir hayal edenlerin hayallerinin suya düştüğü, Türk'ün olmayan bir İzmir hayal edenlerin ise suya battığı kutlu bir gündür! Nasıl ki yelesiz bir aslan aslan olamazsa Türk'süz bir İzmir de olamayacaktır. Nasıl ki pençesiz bir kurt olamazsa içinde "Türk milleti" nin geçirilmediği bir Milli Mücadele destanından bahsedilemeyecektir! Bu sebeple; 9 Eylül konuşmasının hiç bir bölümünde "Türk milleti" diyemeyen, destan yazan kahramanların mensubu olmaktan övünç duyduğu Türk milletinden bahsedemeyen, gerçek yüzünü gizlemek için yine Gazi Paşa'nın ismini maske yapan Tunç Soyer'i kınıyorum!”

“İSTİKLAL MÜCADELESİNİ SIRADANLAŞTIRDI”

Soyer’in konuşmasında kullandığı ifadelerle Türk İstiklal mücadelesini sıradanlaştırdığını belirten Kalyoncu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi;
“İzmir'imizin kurtuluşunun 98.Yıldönümünde coşkulu kutlamalara katıldık. Bu sırada İzmir B.B. Başkanı da bir konuşma yaptı. Partisinin temel ilkelerinden biri milliyetçilik olan ve Türk vatanının gözbebeği İzmir'i yöneten şahıs konuşmasında bir kere bile #TÜRK adını zikredemedi. Türk bağımsızlığının simgesi,  kurtuluşun yıldönümünde Türk İstiklâl mücadelesini "her ülkenin kahramanlık hatıraları vardır" diyerek sıradanlaştıran Tunç Soyer'i esefle kınıyorum.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.