Dolar 32,3244
%0.23
Euro 35,0705
%-0.15
Altın 2.282,260
%0.21
Bist-100 9,01
%2.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP seçim bürosuna silahlı saldırı!

MHP seçim bürosuna silahlı saldırı!

MHP Sarıyer İlçe Teşkilatı tarafından Armutlu'da açılan seçim bürosuna gün içinde kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı düzenledi

  • Ege Postası
  • 19.04.2015 - 21:40
MHP bayrak ve flamalarını kesen şahıslar ile MHP'liler arasında gerginlik yaşandı. Yaşanan olayda iki kişi hafif şekilde yaralandı. Olayın ardından seçim bürosu önüne çevik kuvvet ve terörle mücadele polisleri sevk edildi.
 
Polis ekiplerinin olay yerinde güvenlik önlemi aldığı sırada büroya yaklaşık 100 metre uzaklıkta yüzleri maskeli kişiler, ellerindeki silahlarla büroya doğru ateş etti. Bir anda ne olduğunu anlamayan polis ekipleri, ateş ederek karşılık verdi. Olaydan sonra MHP'liler slogan atarak protestoda bulundu. Polis ekipleri, kaçan kişileri yakalamak için çalışma başlattı. Yaşanan hareketli anlar kameralara da yansıdı.
 
Olayın ardından seçim bürosuna gelen MHP İstanbul milletvekili adayı Başbuğ Pınarbaşı, yaşananların provokasyon olduğunu söyledi.
 
 
'GRUP YORUM DİNLEYENLERE SALDIRILDI' İDDİASI
 
'Anadolunun Sesi' adlı Twitter hesabından yapılan açıklamada ise olayın öncesinde Armutlu mahallesinde Grup Yorum dinleyen gençlerin bir grup tarafından darp edildiği öne sürüldü. Açıklamada, Grup Yorum dinleyen gençlerden birinin bacağından vurulduğu, iki kişinin de vücudunda kurşun sıyrığı olduğu, saldırının da bu olayın ardından gerçekleştirildiği iddia edildi.
 
MHP'DEN PROVOKASYON UYARISI
 
MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, Sarıyer'de partinin seçim irtibat bürosunun bulunduğu sokakta yaşanan olayla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.
 
Açıklamada şöyle denildi: "Türkiye tarihin en önemli seçimine hızla giderken huzursuzluk çıkarmaya çalışan karanlık odaklar boş durmamaktadır.Özellikle seçimin güvenliğini sabote etmeyi amaçlamış terör örgütleri provakosyona yatırım yaparak karışıklığı ve kaosu tırmandırmak emelindedirler. Kan ve terör lobisi Milliyetçi Ülkücü Hareketi hedef alarak Türkiye'yi ve özelde İstanbul'u gerilim ve husumete mahkum etmeyi planlamaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul'da soğukkanlılığını ve sağduyusunu her şartta muhafaza edecektir. Hiçbir saldırı sataşma ve kışkırtma yürüyüşümüzü bozamayacaktır. Sarıyer'de partimizi ve dava arkadaşlarımızı hedef alan hain saldırının herhangi bir sonuç doğurması da mümkün değildir. Terörü meslek edinmiş mihrakların tahrik ve tacizleri gayesine ulaşamayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi sokakta değil sandıkta olacaktır. Şunu da herkes anlamadır ki sabrımızı test etmeye kimse cüret etmemelidir  Milliyetçi Hareket Partisi'nin her oyunu bozmaya gücü yetecektir. Metanetimizi koruyarak kavga ve karmaşa planlayan çevrelere azami uyanıklılık göstererek her tuzağı aşacak her tezgahı faillerinin başına demokratik vasıtalarla geçireceğiz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.