Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'nin tanıtım toplantısında terör esti

MHP'nin tanıtım toplantısında terör esti

MHP'nin İzmir adaylarının tanıtım toplantısında terör esti. Bazı partililer gazetecilere saldırdı. Yeni Asır muhabiri Fatih Abacıoğlu bir odaya kapatılarak partilerce dövüldü. MHP'nin tanıtım toplantısında terör esti

  • Ege Postası
  • 26.04.2015 - 00:03
MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, İl Başkanı Necat Karataş, ilçe başkanları, adaylar ve çok sayıda partilinin katıldığı tanıtımdaki olay, kürsü önünde yüzlerce kişinin gözleri önünde yaşandı. Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi'ndeki tanıtımda bazı partililer, "Görüşümüzü engelliyorsunuz" diye kürsüde adayların fotoğraflarını çeken muhabirlere bağırdı.

Davet edilmelerine karşın basın mensuplarına yer ayrılmayan tanıtımda, gazeteciler partililerin daha rahat bir görüş açısına sahip olması için kürsünün her iki tarafına geçerek buradan görüntü almaya devam etti. AncaK aynı partililer sözlü tacizlerini sürdürüp bu kez kürsüye çıktı. Yeni Asır Muhabiri Fatih Abacıoğlu'nun "Biz gazeteciyiz işimizi yapıyoruz" sözü üzerine etrafının saran partililer, boğazını sıkarak, İsmet İnönü Kültür Merkezi'nin içerisindeki boş bir bölmeye zorla götürdü.

Burada tekme, tokat darp edilen Abacıoğlu, diğer gazeteci MHP'li yöneticilerin araya girmesiyle kurtarıldı. MHP'li yönetilerin ricası üzerine daha sonra salona tekrar dönen Abacıoğlu'na bu kez saldırıyı gerçekleştiren partililerin tacizi sürdürmeye devam etti. Meydana gelen olayda bir gazetecinin fotoğraf makinası kırıldığı, bazıları da hafif sıyrıklarla olayı atlattı.

Abacıoğlu, kendisini tartaklayan kişilere gazeteci olduğunu söylemesine rağmen bir sonuç alamadığını belirterek "Görevimi yapmaya çalıştığım bir esnada, kürsü önünde izleyenlerin görüşünü engellememek için kenara çekildim. Bazı partililer muhabirlere laf atarak sözlü tacizde bulunmaya başladı. Tanımadığım birkaç kişi, ben ve diğer muhabir arkadaşlarımı yaka paça sahneden indirmek için çekiştirmeye başladı. Tepki gösterince boğazımı sıkmaya ve sürüklemeye başladı. Onlarca kişinin gözleri önünde kürsüden indirip yan tarafta kimsenin bulunmadığı bir bölüme beni zorla götürdüler ve duvara sıkıştırarak yumrukladılar. Beni, araya giren bazı MHP'li yetkililer ve gazeteciler kurtardı. Daha sonra salona döndüğümde saldıran kişilerin sözlü tacizi devam edince, toplantı salonunu terk ettim" dedi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan açıklamada ise çirkin saldırı kınandı.

NECAT KARATAŞ: 'ÖZÜR DİLİYORUM'
İl Başkanı Necat Karataş, yaşanan olay nedeniyle çok üzgün olduğunu belirterek, "Bu zamana kadar bu tür olayla karşılaşmadık. Durum, ortam ne olursa olsun, yaşanan olayı tasvip edmiyorum. Bu zamana kadar müsade etmedim, bu saatten sonra da müsade etmeyeceğimin bilinmesini istiyorum. Bu olayı kim yaparsa yapsın müsade etmeyeceğiz. Yapım gereği bu tür olaylar beni çok üzüyor. Basın mensupları her zaman bizim yanımızda ve onlarla birlikte çalışıyoruz. Başkanlığım sürdükçe gazetecilerin yanında olacağım. Bu üzücü bir kaza. Gazetecilerden özür diliyorum" dedi. İl Başkan Yardımcısı Sait Şanlı da, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, bir daha yaşanmamasını temenni ettiğini söyledi



İGC'DEN KINAMA 
İGC Başkanı Misket Dikmen, MHP İzmir İl Teşkilatı’nın düzenlediği aday tanıtım toplantısında gazetecilere yönelik sözlü ve fiili saldırıyı sert bir dille kınadı.
MHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen aday tanıtım toplantısı çirkin bir saldırıya sahne oldu. Toplantı sürdüğü sırada bir grup partili bir kadın gazetecinin önünü keserek tehditler savurdu.

Salondaki basın mensupları olaya tepki gösterse de saldırı devam etti. Yeni Asır Gazeteci muhabiri Fatih Abacıoğlu’nun partililer tarafından tartaklandığı öğrenildi.

İzmir Gazeteciler Cemiyet’ten çirkin saldırıya jet kınama geldi. İGC Başkanı Misket Dikmen, MHP İzmir İl Teşkilatı’nın düzenlediği aday tanıtım toplantısında gazetecilere yönelik sözlü ve fiili saldırıyı sert bir dille kınadı.


‘Bizimle Yürü İzmir’ parolasıyla düzenlenen toplantıda gazetecilerin üzerine yüründüğünü, Yeni Asır muhabiri Fatih Abacıoğlu’nun tartaklandığını, kadın gazeteciler başta olmak üzere görevini yapan diğer gazetecilerin de sözlü tacize maruz kaldığını, tehdit edildiğini öğrendiklerini belirten Dikmen, şunları söyledi: “MHP aday tanıtım toplantısında meslektaşlarımızın üzerine yüründüğünü, kadın gazetecilere sözlü tacizde bulunulduğunu, Yeni Asır Gazetesi muhabiri Fatih Abacıoğlu’nun odaya çekilerek tartaklandığını, bir kadın muhabirin tehdit edildiğini büyük bir üzüntü ile öğrendik. Basına ve halka açık bir toplantıda bu kadar çirkin olayın üst üste gerçekleştiğine ve ilgililer tarafından hiçbir şekilde engellenmediğine ilk kez tanık oluyoruz!
 
Birkaç kendini bilmez tarafından yapılan bu saldırıyı her ne kadar tüm partiye mal etmek istemesek de bu çirkin olayı kınıyor, parti yöneticilerinin bu olaya karışan kişiler hakkında biran önce gereğini yapmasını bekliyoruz. Halka ve basına açık bir toplantıda gazetecilerin görev yapmasını engellemek, bunu daha da ileri taşıyıp gazetecileri tartaklamak kimsenin haddine değildir. Gazeteciler kamu görevi görürler ve davet edildikleri toplantıda işlerini kolaylaştırıcı önlem alınmasını, yaptıkları işe saygı duyulmasını beklemek en doğal haklarıdır. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak üyemiz Fatih Abacıoğlu’na ve diğer meslektaşlarımıza yönelik bu çirkin saldırıyı kınıyor, MHP İzmir İl Teşkilatı ve diğer kurumların atacakları adımların takipçisi olacağımızı vurguluyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.