Dolar 32,5983
%0.38
Euro 34,7907
%0.17
Altın 2.497,670
%0.53
Bist-100 9.444,00
%-0.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'den çifte yanıt: Biz yokuz

MHP'den çifte yanıt: Biz yokuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çin’den Endonezya’ya giderken uçakta açıkladığı “Koalisyon kurulamazsa azınlık hükümeti” formülüne Devlet Bahçeli’den sonra dün iki parti yetkilisinden de yanıt geldi.

  • Ege Postası
  • 05.08.2015 - 11:16
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, koalisyonun olmaması durumunda seçim hedefli bir azınlık hükümeti formülüne MHP’den “iki kuvvetli” yanıt geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın dün öğleden sonra Reuters’ta yer alan “Koalisyon alternatifleri tamamen tükenirse, kasım ayında erken seçim yapılması koşuluyla bir seçim azınlık hükümetine destek verebiliriz. MHP, kasım ayına sıcak bakar” sözleri Ankara gündemini hareketlendirdi.

Ancak haberin servis edilmesinin ardından Yalçın yazılı bir açıklama yaparak sözlerinin çarpıtıldığını öne sürdü, şunları söyledi:

SICAK VE OLUMLU YAKLAŞMAYIZ
“Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gündeme taşınan ‘azınlık hükümeti’yle ilgili sorulan bir soruya verdiğim cevap çarpıtılarak, asıl anlamından uzaklaştırılarak medyaya servis edilmiştir. MHP’nin maksatlı şekilde tartışmaya açılan ‘azınlık hükümeti’ formülüne nasıl baktığı Sayın Genel Başkanımız tarafından teferruatlı bir şekilde açıklanmıştır. Partimizin herhangi bir ‘azınlık hükümeti’ seçeneğine sıcak ve olumlu yaklaşması düşünülemeyecektir. Esasen söylemek istediğim de bundan ibarettir. Kaldı ki Sayın Genel Başkanımızın muhtemel bir ‘azınlık hükümeti’ni desteklememe kararının hilafına herhangi bir parti yöneticimizin söz, beyan ve iması söz konusu değildir.”

ADAN: PROTESTO EDİYORUZ
Yalçın’ın sözlerinin ardından Meclis’te basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan da “Azınlık hükümetine destek vermeyiz, çok net” dedi. Yalçın’ın sözlerinin çarpıtıldığını savunan Adan, şöyle devam etti: “Türkiye’de düşüncelerini en net ifade eden parti MHP olmuştur. Sayın DEVLET BAHÇELİ ifadelerini kullanırken günlük heyecanlarla hareket eden biri değildir. AKP’nin kendi belirlediği hiçbir hükümete MHP’nin destek vermesi söz konusu değildir. Azınlık hükümetine destek vermeyeceğimizi de ifade ettik. Seçim hükümetinde de yer almayacağımızı ifade ediyoruz. MHP’yi algılamakta zorluk çekenleri protesto ediyoruz.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.