Dolar 32,5656
%0.16
Euro 34,8254
%0.47
Altın 2.418,060
%-0.61
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP İzmir'de olağan kongre takvimi start alıyor!

MHP İzmir'de olağan kongre takvimi start alıyor!

AK Parti’den sonra MHP’de genel seçim sürecinde olağan kongre takvimini işletecek. MHP Genel Merkezi, partinin İzmir il başkanlığına ‘17 Kasım itibariyle ilçe kongrelerinin startını verin, 26 Şubat’a kadar da il kongresini gerçekleştirin’ talimatı verdi. Teşkilat İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı, “İlçe kongrelerini Aralık ve Ocak ayında yapacağız. İl kongremizi de 26 Şubat’a kadar yapacağız” dedi. İstifalar nedeniyle ilçe başkanı olamayan Narlıdere, Kınık, Bayraklı, Gaziemir ve Bornova ilçe teşkilatlarına yönelik bir atama yapılmayacak, kongreler beklenecek.

  • Ege Postası
  • 31.10.2014 - 14:54
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Genel seçim sürecinde AK Parti’nin dışında MHP’de de olağan kongre takvimi işleyecek.

AK Parti İzmir Teşkilatı, delege seçimleri tamamlarken, Kasım ayıyla birlikte ilçe kongrelerinin startını başlatacak. 31 Ocak’ta ise il kongresi gerçekleşecek.CHP ise olağan kongre takvimini seçim sonrasına bırakma kararı almıştı. 

MHP İzmir’de olağan kongre süreci Kasım ayıyla birlikte start alıyor. MHP Genel Merkezi, il başkanlığına ‘17 Kasım itibariyle ilçe kongrelerinin startını verin, 26 Şubat’a kadar da il kongresini gerçekleştirin’ talimatı verdi.

Genel Merkez’den gelen talimat sonrası, MHP İzmir İl Başkanlığı kolları sıvadı. Yerel seçimler nedeniyle bir çok teşkilatta oluşan boşluk ve genel seçim sürecinde dinamik ilçe teşkilatları oluşturmak adına MHP İzmir İl Yönetimi, adeta ince eleyip sık dokuyacak.

İLÇE KONGRELERİ ARALIK VE OCAK’TA
Kasım ayı sonuna kadar delege seçimlerini tamamlamayı planlayan il başkanlığı ilçe kongrelerini Aralık ve Ocak ayında yapacak. İl kongresi genel merkezin talimatı çerçevesinde 26 Şubat’a kadar gerçekleştirilecek.

6 İLÇEYE ATAMA YOK
İstifalar nedeniyle ilçe başkanı olamayan Narlıdere, Kınık, Bayraklı, Gaziemir ve Bornova ilçe teşkilatlarına yönelik bir atama gerçekleşmeyecek, kongre beklenecek.

ŞANLI: HAZIRLIKLARIMIZ SÜRÜYOR
Teşkilat İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı, “ Genel Merkezden kongre sürecine yönelik talimat geldi. İlçe kongrelerini Aralık ve Ocak ayında yapacağız. İl kongremizi de 26 Şubat’a kadar yapacağız. Hazırlıklarımız sürüyor. Kasım ayı sonuna kadar delege seçimlerini bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

MUTABIK ADAY
2015 genel seçimlerinin önemine dikkat çeken Şanlı, “ İkinci Habur rezaleti yaşandı. Böyle bir süreçte birlik beraberlik içinde olmalıyız. Önceliğimiz kongrelerde uzlaşı aday olması. Kastımız baskı değil. Mutabakat halinde bir aday yönünde hem fikir olunması...Birden fazla aday çıkmasına biz ‘hayır’ demeyeceğiz. İki büyük seçim atlattık. Yerel seçimlerde il teşkilatında ciddi bir boşalma olmuştu. Başkanlık Divanı işlevini yerine getiremez olmuştu. Yeni bir atama yapıldı. İl başkanımız devam ediyor. Başkanımıza bir güven olmasaydı atama yetkisi verilmezdi. Necat Karataş’la yolumuza devam edeceğiz inşallah” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.