Dolar 32,2742
%-0.01
Euro 34,9066
%0.24
Altın 2.432,140
%0.3
Bist-100 10.128,00
%0.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP İzmir İl Kadın Kolları 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı

MHP İzmir İl Kadın Kolları 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı

MHP MHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Zerrin ÇALIŞKAN YÖNDEM 24 Kasım “Öğretmenler Günü ” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

  • Ege Postası
  • 23.11.2012 - 11:49
 İZMİR-  İl Kadın Kolları Başkanının mesajı şöyle; : 
“Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mekteplerinin kendisine verdiği Başöğretmen unvanını kabul etmesinin yıldönümü olan 24 Kasım tarihi,1981 yılından bu yana da Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek kadar saygın bir meslek olan öğretmenlik emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan, gücünü güvenden ve sevgiden alan kutsal bir meslektir. Eğitim ve öğretim bir ülkenin geleceği için temel şarttır. Büyük Milletimizin gelecekte tarihe iz bırakabilmesi ancak çocuklarımıza ve gençlerimize iyi bir eğitim hizmeti sunmakla mümkün olabilecektir.

Bu yüzden; Eğitimin temel unsuru ve uygulayıcısı olan öğretmenlerimizin içinde bulunduğu sorunlar giderilmeden, güvenlikleri sağlanmadan ve beklentileri karşılanmadan verimli ve faydalı bir eğitimin sağlanabilmesi mümkün değildir.

Öğretmenlerimizin atama ve nakil konuları, derslik ve öğretmen eksikliği, sayısı üç yüz bini aşmış olan atama bekleyen öğretmenlerin dramı, maaşlarındaki yetersizlik, özellikle mahrumiyet bölgelerinde ve hatta yurdun her yöresinde görev yapan öğretmenlere uygulanan terör baskısı ve hayatlarının güven altında olmaması ve benzeri birçok nedenler, eğitim hayatını baskı altına almış bulunmaktadır. Öyle ki İzmir’de dahi geçtiğimiz eylül ayında Karabağlar ilçesinde Nezire Merzeci İlköğretim Okulunda öğrencisi tarafından bıçakla katledilen Eğitim Şehiti Rabia Sevilay DURUKAN öğretmenin acısı hala yüreklerimizdedir.

Geleceğimizin teminatı olan saygıdeğer öğretmenlerimize yönelik tüm olumsuzlukların bir an önce giderilmesi ülkemizin geleceği için çok önemlidir. Çünkü eğitime gereken önemi vermeyen milletlerin kalkınması mümkün değildir. Bir ülkenin gelişip, kalkınması, öğretmenlerinin çalışmasına bağlıdır. Ülkeleri güçlü kılan eğitimdir. Eğitim sisteminin mükemmeliyetidir. Ancak; Eğitim sorunlarını çözen ülkeler, kültür, sanat, bilim, teknoloji ve ekonomik alanda kalkınmış ve ilerlemiş ülkelerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle görev ve sorumluluklarını layıkıyla yerine getirmeye çalışan fedakar öğretmenlerimizin “Öğretmenler Gününü” kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.”


Zerrin ÇALIŞKAN YÖNDEM
MHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.