Dolar 32,3817
%0.2
Euro 35,0295
%-0.1
Altın 2.326,350
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
M-16’lı hırsızlık şebekesine operasyon: 15 gözaltı

M-16’lı hırsızlık şebekesine operasyon: 15 gözaltı

İZMİR’de çelik kasa ve evden hırsızlık olaylarına karıştıkları belirlenen 15 kişi, polis tarafından gözaltına alındı. Operasyonda, şebeke elebaşı olduğu öne sürülen B.C.'nin sevgilisinin evinde bomba atar aparatlı M-16 tüfek ile yakalandığı öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 15:12
İZMİR - İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 7 aydır sürdürdüğü istihbari çalışma doğrultusunda kent merkezi, ilçeler ve Aydın’da çelik kasa ile evden hırsızlık yapan şebekeyi takibe aldı. Takibin ardından bugün sabah saatlerinde harekete geçen ekipler, 34 adrese eş zamanlı baskınlar düzenledi. Baskınlarda, elebaşı B.C. (30), H.D., İ.H., H.T., Ş.A., M.Ç., Ö.K., A.Ç., E.B., Ö.S., A.K., F.D., R.H., H.A., ve F.A. adlı kadını yakaladı. Şebekenin elebaşı olan ve hakkında 8 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan B.C.’nin, gözaltındaki sevgilisi F.A.’nın Buca İlçesi’ndeki evinde yakalandığı öğrenildi. B.C.’den, operasyon sonrası bomba atar aparatlı M-16 tüfek ele geçirilmesi polisleri bile şaşkına çevirdi. B.C.’nin terör örgütleriyle bağlantısı araştırılırken, şebekenin dört elemanın da daha önceden başka suçtan yakalanıp tutuklandıkları bildirildi.

FİŞEKLERİ İÇİ OYULAN KİTABA SAKLAMIŞLAR

Operasyonda, M-16 tüfeğin haricinde roket, fişekleri, iki av tüfeği, 100 gram esrar, 60 kök hint keneviri, bilgisayar, ziynet eşyaları, kol saati, sigara, pos cihazı gibi çok sayıda çalıntı eşya ele geçirildi. Tüfeklerin fişeklerinin, zanlılar tarafından içi oyulan bir kitapta saklandığı ortaya çıktı. Zanlıların gözaltındaki sorguları sürerken, İzmir ve Aydın’da 53 ayrı suça karıştıkları saptandı. Emniyet yetkilileri, zanlıların işlemlerinin ardından adliyeye sevkedileceklerini, aranan kişilerin yakalanması için de çalışmaların sürdüğünü kaydetti.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.