Dolar 32,2711
%-0.65
Euro 34,7191
%-0.25
Altın 2.412,720
%-0.41
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Lipjan’dan Buca’ya ziyaret

Lipjan’dan Buca’ya ziyaret

Buca Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan Kosova Lipjan Belediyesi’nden gelen heyet, Başkan Levent Piriştina’yı ziyaret etti. Başkan Piriştina’ya yeni görevinde başarılar dileyen Lipjan Belediye Başkan Yardımcısı Sefer Tasholli, “Kardeş belediye olarak ticari anlamda da kardeşlik yapmak istiyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.10.2014 - 10:14
Ak Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in de eşlik ettiği ve Kosova Lipjan Belediye Başkan Yardımcısı Sefer Tasholli, Fen İşleri Müdürü Esed Saiti, Kosovalı İş Adamı Behadin Rexhepi’den oluşan heyet, Buca Belediyesi meclis üyeleriyle birlikte Başkan Piriştina’nın konuğu oldu. Lipjan Belediyesi’nin kardeş belediye Buca’ya göre çok küçük bir nüfusa sahip olduğunu ve coğrafi konum olarak ekonomik anlamda büyümeye müsait bir kent olduğunu söyleyen Sefer Tasholli, kardeşlik kavramını ticari alanda da geliştirmek istediklerini belirtti. Ziyaretlerinden dolayı Kosova heyetine teşekkür eden Başkan Piriştina da, Cumhuriyet Halk Partisi’nin hayata geçirdiği ‘Kardeş Belediyeler Projesi’ kapsamında gerçekleştirdikleri yurt içindeki ziyaretler ile kentin ve kentlinin sorunlarını yerinde inceleme fırsatı bulduklarını ve bu bağlamda sorunların çözümü konusunda daha net adımlar atabildiklerini söyledi. Başkan Piriştina, bu projeyi örnek alarak kardeş belediye Lipjan’a ilk fırsatta ziyarette bulunarak oradaki sorun ve gelişmeleri yerinde inceleyip daha net adımlar atmak istediklerini belirtti. Öte yandan heyette bulunan Yusuf Sait, merhum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın Kosova Eski Genel Valisi olan amcası Hüsenbi Piriştina ve ailesinin bulunduğu fotoğrafı Levent Piriştina’ya gösterdi. Kendisi için çok güzel bir sürpriz olduğunu belirten Piriştina, Yusuf Sait’e teşekkür etti.
Ziyaret sonrası Lipjan Belediye Başkan Yardımcısı Sefer Tasholli, Başkan Piriştina’ya seramik tablo hediye etti. Heyet daha sonra Piriştina ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.