Dolar 32,4498
%0.12
Euro 34,4910
%-0.01
Altın 2.473,080
%-0.41
Bist-100 9.575,00
%-1.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Usta oyuncu Levent Kırca gözyaşlarıyla uğurlandı

Usta oyuncu Levent Kırca gözyaşlarıyla uğurlandı

Tedavisini gördüğü Karaciğer kanserine yenilerek yaşama veda eden usta tiyatrocu Levent Kırca, son yolculuğuna uğurlandı.

  • Ege Postası
  • 13.10.2015 - 15:38
Büyük ustayı son yolculuğunda yalnız bırakmak istemeyen dostları ve sevenleri Levent Kırca'ya son görevini yaptı. 

Tören istemeyen Kırca'nın cenazesi Levent Afet Yolal Camii'nde kılınan namazın ardından alkışlar eşliğinde Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

KENDİ ADINI TAŞIYAN TİYATRODA ANMA

Kırca için Kadıköy'de bulunan Levent Kırca Tiyatrosu'nda da anma düzenlendi.


Taziyeye, Levent Kırca'nın oyuncu arkadaşları, öğrencileri, ailesi ve sevenleri katıldı. Taziye sırasında, usta oyuncunun bazı öğrencileri gözyaşlarını tutamadı.

Birçok kişi taziye defterine duygularını yazarken, Levent Kırca'nın eski öğrencisi ve aynı zamanda asistanı olan tiyatro oyuncusu Bülent Demir, “Hepimiz çok üzgünüz, çok yıkıldık" dedi.


“TEK VASİYETİ TİYATROSUNUN YAŞATILMASIYDI"
Bütün öğrencilerinin burada olduğunu dile getiren Bülent Demir, “Herkesin mutlaka Levent Kırca ile ilgili iyi bir anısı vardır. Onu sevmeyen hemen hemen yok gibi. Biz ülkenin her yerine turne yaptık. Her zaman her oyunu ayakta alkışlanmıştır. O kadar büyük bir insanı kaybettik ki. Kolay kolay böyle insanlar gelmiyor. Tek vasiyeti, 'Tiyatrom yaşasın' diyordu. Tiyatrosunu yaşatmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız"



Usta oyuncu Levent Kırca Temmuz ayından bu yana karaciğer kanseri tedavisi gördüğü hastanede önceki gece yaşamını yitirdi. Cenazede Kırca'yı sanatçı dostları ve ailesi yalnız bırakmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, CHP milletvekilleri Barış Yarkadaş, Özgür Özel,  Gülay Yedekçi, Muharrem İnce, Akif Hamzaçebi, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak usta oyuncunun cenazesine katılanlar arasındaydı.
Levent Kırca'nın çocukları tabutunun başında gözyaşı döktü. Kızı Ayşe babasına son kez sarıldı.
Kırca'nın çocukları, cami avlusunda taziyeleri kabul ediyor.
Oya Başar da eski eşini uğurlamak için cenaze törenine geldi. Oldukça bitkin görünen Başar, gözyaşlarını tutamadı. 


Levent Kırca'nın çocukları tabutunun başında gözyaşı döktü. Kızı Ayşe babasına son kez böyle sarıldı.

"KIYMETLİMİZ GİTTİ"
Taziyeleri kabul eden Levent Kırca'nın oğlu Umut Kırca, "Üzgünüz tabii. Çok keyifsiziz. Uzun zamandır 3-4 aydır biliyoruz zaten hastalığını. Tükiye'nin başısağolsun. Büyük bir değerdi. Herkesin çok sevdiği bir insandı. Allah'tan rahmet diliyorum babama" diye konuştu. Oya Başar da eski eşini uğurlamak için camiye geldi. Gözyaşlarına hakim olamayan Başar, basın mensuplarının soruları üzerine "Kıymetlimiz gitti, rahat uyusun" dedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'da Levent Kırca'nın cenaze törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, Kırca'nın çocuklarına baş sağlığı diledi.

"UMARIZ YENİ ACI OLAYLARLA KARŞILAŞMAYIZ"
Cenazeye katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tören sonrasında gazetecilerin soruları üzerine, şöyle konuştu:
"Sanatçılar bir toplumu yücelten değerlerdir ve o değerlere toplumun her kesiminin saygı duyması gerekir. Levent Kırca bizim çok önemli bir değerimizdir. Hem güldüren, hem düşündüren bir değerdir. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Onu sevenlere başsağlığı diliyoruz. Umarız yeni acı olaylarla karşılaşmayız. Bunu da özellikle Ankara'da patlama sonrası hayatını kaybeden vatandaşlarımız için söylüyoruz. Acı günler yaşıyoruz. O giderken 'Daha güzel bir Türkiye'de buluşmak umuduyla, daha güzel bir dünyada buluşmak umuduyla...' diye bir cümle kullanmıştı. Gerçekten de onun özlem duyduğu bir dünyayı hepimiz özlüyoruz. Daha huzurlu, barışın egemen olduğu güzel bir Türkiye'yi, güzel bir dünyayı hepimiz özlüyoruz."


ARKADAŞLARI LEVENT KIRCA'YI ANLATTI
Ayşen Gruda yakın dostu Levent Kırca'nın ardından şunları söyledi; 'Levent gibi çok yönlü bir aktör çok zor gelir. Geride kalanlara baş sağlığı diliyorum. Çocukları  babalarını, babaları da onları çok severdi.Son derece yumuşak son derece arkadaş canlısı kimseyi kırmadan dökmeden çalışan bir insandı. Çok iyi bir insandı.'

Enis Fosforoğlu: Gençlik arkadaşım benim 20’li yaşlarımın arkadaşı ilk televizyon programlarını birlikte yaptık onunla. Bizim dostluğumuz hep sürdü. Son replikleri en güzel replikleriydi bence ‘Atatürk’le kalın, Cumhuriyetle kalın, hoşça kalın ‘ ama biz Levent’siz de kaldık.


 Kırca'nın çocukları, cami avlusunda taziyeleri kabul etti..

Murat Gören: Bunca yıl içerisinde verdiği ürünler sayısızca eserler ile bundan sonraki nesillerin de daha uzun yıllar tanıyacağı, seveceği ve izleyeceği bir sanatçı olarak devam edecek. Çok üzgünüz.
 
Usta tiyatrocuyu son yolculuğunda dostları yalnız bırakmadı… Müjdet Gezen: ”Büyük değeri yitirdik” dedi.
Kırca’nın vefatının ardından hastanede soruları yanıtlayan Oğulcan Kırca, babasının isteği üzerine tören yapmama kararı aldıklarını açıkladı: “Babam tören gibi şeyleri sevmezdi. Normal hayatta mütevazı bir insandı. Bize de ‘Tören yapmayın. Boğaz’a karşı oturup bir şeyler için, arkamdan iyi, dürüst adamdı deyin, yeter’ derdi.”
LEVENT KIRCA KAHRINDAN ÖLDÜ
İlker Başbuğ, Kemal Kılıçdaroğlu ve yakın dostu Uğur Dündar, Levent Kırca’yı son yolculuğunda da yalnız bırakmadı. Bir grubun Mustafa Kemal’in askerleriyiz şeklinde tempo tuttuğu Levent Kırca’nın ardından Uğur Dündar, dostu Levent Kırca hakkında şunları söyledi.
Dünya çapında bir sanatçı yeri doldurulamayacak bir arkadaş kalbimiz de onunla birlikte gidiyor. Levent Kırca gibi büyük bir değer daha uzun yıllar yaşamalı ve eserler vermeliydi. Ona büyük sıkıntılar çektirdiler. Çok üzgünüz. Ona her türlü engeli çıkardılar genç sayılacak bir yaşta kahrından gitti.
Herkes Levent Kırca adından korktu ama o filmde mizah vardı ama adı ne yazık ki alkışlanan bu isim o zaman insanları korkuttu. Giden koskoca devin arkasından alkışlıyoruz, içimiz yanıyor hayatında alkol kullanmayan bir insana sarhoş taklidini çok iyi yaptığı için ünlü alkolik şeklinde yazıp çizdiler mekanı cennet olsun.
"ÖZEL BİR AKTÖRDÜ"
Kırca'nın sanatçı dostlarından Nilgün Belgün ise, "Çok eski bir dostumu kaybettim. Acı tatlı bir sürü günümüz geçti. Gençlik arkadaşım, diyebilirim. Oya'yla ikisi. İkisinin aşkına şahit oldum. O aşkla birlikte buralara kadar gelindiğini gördüm. Benim için çok önemli bir dost. Çok önemli bir mizah ustası. Artık mizahın da tadı kalmadı ya. Önemli bir sanatçıydı, önemli bir adamdı. Zaman zaman güldüren, zaman zaman hem güldürüp hem düşündüren özel bir aktördü" dedi.
"YAPACAĞI DAHA ÇOK ŞEY VARDI"
Kırca'nın yakın dostu oyuncu Ferdi Akarnur da,"Levent'in yapacağı daha çok şey vardı. O kadar erken oldu ki bu. Hala şoktayım. anlayamıyorum. İnanmıyorum, inanamıyorum. Şurada Levent'in olduğuna inanamıyorum. Bence hala yaşıyor gibi görüyorum. Çünkü tiyatroyu kurdu. Kadıköy'de bir salonu var çok güzel, orada yapacağı çok güzel şeyler vardı, düşündüğü... Levent zaten düşündüklerini hep hayata geçirmiştir. 80 senesinde biz Hodri Meydan'ı kurduğumuz zaman 'sahneye helikopteri indireceğim' diyordu, Üç Baba Hasan'da indirdi. Çok üzgünüm" diye konuştu.
"HOCAMIZI KAYBETTİK"
Nuri Alço ise, "Bu acıların karabulut gibi üstüste gelmesi bizi derinden üzdü. İki gün önce Sırrı Elitaş'ı Tük sinemasından kaybettik. Bugün de Levent Kırca'yı hocamızı, kaybettik. Acımız çok büyük. Ondan çok büyük talebeler yetişti. Gerçekten güldüren güldürürken de düşündüren ve mesaj veren çok büyük bir üstat. Hepimizin başı sağolsun" dedi.
ALKIŞLARLA UĞURLANDI
Yağmura rağmen kalabalık bir topluluğun katıldığı törenin ardından Levent Kırca'nın cenazesi alkışlar ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganlarıyla defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.