Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine hava operasyonu

Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine hava operasyonu

Kuzey Irak'taki PKK hedefleri savaş jetleri tarafından vuruldu.

  • Ege Postası
  • 27.07.2015 - 01:24
PKK 'ya yönelik yeni hava operasyonu... TSK'ya ait savaş uçakları Kuzey Irak’ta PKK kamplarına yönelik bir kez daha hava operasyonu düzenledi.  Diyarbakır 'daki 8'inci Ana Jet Üssü'nden kalkan F-16'lar, Kuzey Irak'taki hedefleri vurdu.
 
Geçen cuma günü başlayıp, cumartesi günü öğleden sonraya kadar süren operasyona 75 savaş uçağı katılırken, bu akşamki harekata katılım sayısı daha az oldu. F-16'ların, Kuzey Irak'ta PKK'nın Hakurk kampını vurduğu belirtiliyor. Uçakların daha sonraki hedefleri Haftanin’deki kamplar oldu.
 
YÜKSEKOVA VE ŞEMDİNLİ'DE HAVA HAREKETLİLİĞİ
Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli İlçelerinde hava hareketliliği yaşanıyor. Hava hareketliliği saat 20.30 sıralarında başladı. Şırnak tarafından gelen savaş uçakları Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nden geçerek Dağlıca Bölgesine gitti. Burada alçak uçuş yapan uçakların seslerinin Yüksekova İlçe merkezinden de duyulduğu belirtildi.
 
 
Öte yandan aynı saatlerde Hakkari'nin Kuzey Irak'a sıfır noktasında bulunan Şemdinli İlçesi'nde de uçak sesleri duyuldu. Yoğun uçak seslerinin ardından sınır bölgesinden de bombalama seslerinin geldiği bu seslerin ilçe merkezinden de yoğun bir şekilde duyulduğu belirtildi. Uçak hareketliliği hala sürüyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.