Dolar 32,2711
%-0.65
Euro 34,7191
%-0.25
Altın 2.412,720
%-0.41
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Küstak sözlere Türkiye'den sert yanıt

Küstak sözlere Türkiye'den sert yanıt

Cumhurbaşkanlığı Sözücüsü İbrahim Kalın, "Türkiye, Suriye konusunda güvenilir partner değil" ifadesini kullanan ABD’nin eski DEAŞ ile Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk'a tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 19.01.2019 - 20:21

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye’yi suçlayan ABD’nin eski DEAŞ ile Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk açıklamalarına Twitter hesabından karşılık vererek, “Analiziniz saçma. Türkiye’ye karşı suçlamaların anlamsız. PKK propagandası yapıyorsunuz. Türkiye, yüz binlerce Suriyeli Arap, Kürt, Asur ve diğerlerinin hayatını kurtardı. PKK’ya yeni bir hayat vermek istiyorsun. Bu olmayacak” dedi.

ABD’nin eski DEAŞ ile Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk, Türkiye'nin Suriye'deki durumuyla ilgili açıklamasında, Türkiye’nin güvenilir partner olmadığını söylemişti. Türkiye'nin Suriye'de, aralarında aşırılık yanlılarının da bulunduğu muhalif gruplarına destek verdiğini iddia eden McGurk, bu grupların çok küçük olduğunu, bu yüzden ABD'nin desteklediği Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) alternatif olamayacağını açıklamıştı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.