Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kuş cenneti krizi meclise taşındı:Büyükşehir'de arbede

Kuş cenneti krizi meclise taşındı:Büyükşehir'de arbede

Son günlerde kentte başlıca tartışma konularından olan Kuş Cenneti’nde yaşanan protokol krizi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısına taşındı. Meclis toplantısında CHP’li üyeler ile AK Parti’li meclis üyeleri arasında arbede çıktı. Çıkan tartışmalar üzerine meclis toplantısı yarım kaldı. Kuş cenneti krizi meclise taşındı:

  • Ege Postası
  • 14.06.2017 - 20:01

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşen Haziran ayının ikinci meclis toplantısında Kuş Cenneti gerginliği yaşandı. Mecliste yaşanan  tartışmalar üzerine Kocaoğlu toplantıyı kapattı. Yaşanan sözlü tartışma ve arbede meclis bitimine de taşındı.

KRİZ MECLİSE TAŞINDI

Büyükşehir Belediyesi’nin üyesi olduğu İZKUŞ ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında yaşanan protokol çıkmazı belediye meclisinde tansiyonu yükseltti. Mecliste söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Kuş Cenneti ile ilgili konuşarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu yaptığı açıklamalardan ötürü kınadı. Kocaoğlu’nun hükümete yönelik bir algı operasyonu ve kriz çıkartma çabası bulunduğunu aktaran AK Parti’li Doğan, “Bunlar kamuoyunu baskı altına alan, bakanlığı hafife alan açıklamalardır. Burada verilen sürenin sonunda ortaya çıkan tablodan kimse memnun değil, vaatler yerine getirilmedi. Ortada gerçekten bahsettiğiniz gibi övünecek bir şey yok. Kuş Cenneti’nde sergi, panel, konferans, fotoğraf çalışması haricinde hiçbir çalışma yürütülmedi. Burada tipik bir belediye anlayışı hakim. Yapılan boya, badana, tadilat, tamirat gibi işler ve cari giderleri toplayınca 26 milyon lira harcanmış. Bakanlık burada 60 milyon lira yatırım yapmıştır” dedi.

DOĞAN KUŞ CENNETİ’YLE İLGİLİ KONUŞTU, MECLİSTE TANSİYON YÜKSELDİ

Bilal Doğan, Kocaoğlu’nun “Bu rakamları açıklayın” sözlerine Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve bağlı birimleri tarafından 1993 yılından bu yana yaptığı harcamaları açıklayarak yanıt verdi. Sözlerine Başkan Kocaoğlu’nun yine geçtiğimiz yılki meclis toplantısında “Bakanlığın burada bir delikli kuruşu varsa bırakıp gideceğim” şeklindeki sözlerini ve istifa restini hatırlatarak sürdüren AK Parti’li Doğan, “Tüm bu gerçeğe karşın, bakanlık ve ilgili müdürlüklerinin yaptığı çalışmaları küçümseyen tavrınızı kınıyorum. Toplam 252 milli parkı yöneten bakanlığımız burayı idare edebilecek yönetim anlayışına, uzman ve yetkin kadrolara sahiptir. Bakanlığın yaptığı çalışmalar ortada. Birliğin bayrağı bakanlığa devretme vakti gelmiştir. Bakanlık son derece doğru bir karar vermiştir. Belediyenin projeleri, yaptığı işler malum. Belediyenin hali ortada, bari burası aynı kaderi paylaşmasın. Burası hak ettiği gibi idare edilemedi. Sıradan işleri bir kenara koyarsak, yine “Cek” “Cak” ifadeleriyle havada kalan vaatler söz konusu. 2008’den bu yana Kuş Cenneti’nde yetki sizdeydi. Neden bu projeler yapılamad? Elinizden tutan mı va? Biz sizin kamu kaynaklarını nasıl sahip çıktığınızı biliyoruz” dedi.

SALONDA KAVGA ÇIKTI!

Doğan son olarak belediyenin teleferik, metro, tramvay, monoray, Mithatpaşa Altgeçidi, Halkapınar Ek Hizmet Binası, kıyı tasarım faaliyetleri, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı gibi birçok çalışmada yapılan hatalar nedeniyle kamu zararı yaratıldığını söyledi. Doğan konuştuğu sırada kendisine yanıt veren CHP’li Sırrı Aydoğan’ın sözleri sonrasında AK Parti’li ve CHP’li üyeler arasında tartışma yaşandı. Yaşanan gerginlik nedeniyle bazı CHP’li üyeler meclis sıralarına vurarak Doğan’ı protesto etti. Doğan’a yanıt veren Sırrı Aydoğan’ın, “Sayın Doğan kime mesaj göndermek istiyor, kime yaranmak istiyor bilmiyorum” sözleri ikili arasında tansiyonun yükselmesine yol açtı. CHP’li Aydoğan, “Üç yıldır temcit pilavı gibi aynı şeyleri tekrarlıyor. Bu kadar söz ciddiye alınmaz. Kuş Cenneti zaten koruma altında bir alan. Bakanlık burayı verir, vermez, kanunsuzluk yok. olsa zaten gider mahkemeye verirdik. Bizim körfezle ilgili anamız ağlıyor. Bakanlık Gediz’i kaç senedir halledemed? Senelerdir konuşuluyor. Bakanlık söz verdi, yapılamadı. Ne oldu bizim merala? Ne oldu bizim bölgesel parklarımız, ağaçlandırılacak alanlarımı? Tüm yeşil alanları sattınız. Hem imarı verdiniz hem de sattını? Ben mi sattım bunlar? Dinin yarısı insaf. İnsan önce kendine bakacak… Bunlar doğru şeyler değil. İzmir’de tüm yapılanlar ortada. Karayolları benim arazimi mera diye alıp sonra satmadı mı'” diye konuştu.

TOPLANTI YARIDA KESİLDİ

Mecliste yaşanan tartışmalar ilerleyen dakikalarda da sürerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın “Birlik burada 3 kuruş harcama yapmamış, görevini yerine getirmemiştir” şeklindeki açıklamasına tepki gösterdiklerini belirtti. Kocaoğlu’nun konuşması AK Parti sıralarından yükselen itirazlar sonrasında kesilirken, CHP’li ve AK Parti’li isimler arasında başlayan sözlü atışma arbedeye dönüştü. Uzun süren çabalara karşın yaşanan kavga belediye koridorlarına kadar taştı. Başkan Kocaoğlu ise AK Parti’li meclis üyelerine “Ramazan günü meclisi kirlettiniz” diye seslenerek toplantıyı erken kapatma kararı aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.