Dolar 32,5176
%0.25
Euro 34,8607
%0.34
Altın 2.441,360
%0.11
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kurultaya sayılı günler kala işte son kulis bilgiler!

Kurultaya sayılı günler kala işte son kulis bilgiler!

CHP’de gözler önümüzdeki hafta sonu yapılacak kurultaya çevrildi. Partide PM’ye girmek isteyenler hafta boyunca Ankara’da kulis çalışması yapacak. Zaman zaman parti yönetimini eleştiren çıkışlara imza atan İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’nin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer alacağı iddia ediliyor. 

  • Ege Postası
  • 20.07.2020 - 11:21

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 25-26 Temmuz’da Ankara’da gerçekleşecek kuruştay için geri sayım başladı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesine kesin gözyle bakılan kurultayda asıl mücadele 60 kişilik Parti Meclisi (PM) seçiminde yaşanacak.

KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK İMZALARI TAMAM

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in 72 kişiden oluşan İzmir delegelerinden Genel Başkan lehine imza topladığı ifade ediliyor.

YÜCEL’İN AJANDANSINDA KİM VAR

Öte yandan İl Başkanı Yücel’in Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede PM’ye aday olmak isteyen isimleri ilettiği ve bununla ilgili yapılan görüşmede Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, İzmir Milletvekili Ednan Arslan ve Tunç Soyer’in yakın mesai arkadaşı olan İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu isimlerinin öne çıktığı iddia edildi. 

İzmir’den belediye başkanları da Ankara’ya çıkarma yapacak.

BATUR’UN GÖNLÜNDE ARSLAN VAR!

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesinde olmasına kesin gözüyle bakılan İzmir Milletvekili Ednan Arslan için Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un kulis çalışmalarını uzun süredir yürüttüğü ve yarından itibaren de Ankara’da ciddi bir çalışma içine gireceği öğrenildi.

ÖZKAN’A ÇİZİK İDDİASI

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun uzun süredir MYK’da çalıştığı birçok isme listesinde yer vereceği iddia edilirken İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’la da yola devam edeceği belirtiliyor.

Ancak Özkan’ın hem aday belirleme sürecinde hem de kendisine yakın isimler ile yaptığı örgütsel çalışmalar nedeniyle ciddi tepki olduğu ve bu nedenle Kılıçdaroğlu’nun listesinde önemli ölçüde çizik yiyeceği iddia edildi.

ÖZKAN’A İSTANBUL DELEGESYONUNDAN VETO!

Diğer yandan ise Özkan ile İstanbul delegasyonu arasında yapılan bütün görüşmelerden bir sonuç çıkmadığı ve Özkan’ın kurultayda İstanbul delegasyonun desteğini alamadığı gelen son bilgiler arasında…

SÜRPRİZ KILIÇDAROĞLU BÖKE VE EROL GÖRÜŞMESİ

Kurultay’a günler kala CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sürpriz görüşmelere imza attı. Kılıçdaroğlu ilk görüşmesini Elazığ’dan 41 yıl sonra milletvekili olmayı başaran Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile yaptı. Kılıçdaroğlu ve Erol görüşmesinde birlikte çalışma kararı alındığı CHP kaynaklarınca da doğrulandı. Erol’un Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ndan örgütlenme ile ilgili görev istediği gelen bilgiler arasında.

BÖKE TAMAM ERDOĞDU GİDİCİ

Kılıçdaroğlu bir dönem MYK’da olan ancak bir süre sonra kendisine muhalif olan İzmir Milletvekili Seli Sayek Böke ile Genel Merkez’de görüşme yaptığı ve ikili arasındaki görüşmenin sıcak bir ortamda geçtiği ifade edilirken, Kılıçdaroğlu’nun listesine kesin yazacağı gelen bilgiler arasında.

Kılıçdaroğlu’nun bu hamlesi ile uzun zamandan beri kurultayda aday olmak için çalışma yürüten İlhan Cihaner ile arası bozuk olan Böke’yi bu gruptan tamamen kopardığı ifade ediliyor. Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun Böke hamlesini Aykut Erdoğdu’dan kurtulmak için yaptığı kulislerde konuşuluyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.